Digidexo.com

Bivirkninger av Varivax Booster Shot

Varivax er merkenavnet for varicella vaksine, mer kjent som vannkopper vaksine. Det anbefales for barn 12 måneder og eldre så vel som voksne som aldri har hatt vannkopper.

Dosering

For barn i alderen 12 måneder til 12 år, kan leger foreskrive en annen dose av vaksinen som skal gis minst 3 måneder etter første dose. For personer i alderen 13 år og eldre, anbefaler vaksineprodusenten Merck en ny dose 4 til 8 uker etter første dose.

Vanlige bivirkninger

De hyppigst rapporterte bivirkningene er smerte, hevelse, kløe eller rødhet på injeksjonsstedet, høy feber, irritabilitet og en mild vannkopper-lignende utslett.

Andre bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger Merck rapportene er prikking i huden og helvetesild. Helvetesild er en smertefull utslett på den ene halvdelen av kroppen som også er forårsaket av vannkopper viruset. Andre mulige bivirkninger er hoste, tett nese og sår hals, diaré, kvalme og oppkast, hodepine, hovne kjertler, og muskel-og leddverk.

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne, alvorlige bivirkninger inkluderer problemer med å gå, alvorlige hudsykdommer, hudinfeksjon, hjernen hevelse, hjerneslag, lungebetennelse og beslag. Ifølge Merck, er det ukjent om disse sjeldne bivirkninger er relatert til vaksinen. Hvis du eller barnet ditt opplever disse typer symptomer eller viser noe annet uvanlig oppførsel, slik som alvorlig døsighet eller følsomhet for lys, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Allergisk reaksjon

Av og til kan folk ha en allergisk reaksjon på vaksinen. Symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer tungpustethet eller kortpustethet, eller et utslett eller elveblest kort tid etter å ha fått vaksinen. Igjen, bør du oppsøke lege umiddelbart for deg eller barnet ditt hvis du opplever disse typer symptomer. For å unngå en allergisk reaksjon, gjennomgå ingrediensene. Den aktive ingrediensen er et svekket form av vannkopper-virus og de inaktive ingrediensene er sukrose, hydrolysert gelatin, natriumklorid, mononatrium L-glutamat, dinatriumhydrogenfosfat, kaliumfosfat monobasisk, kaliumklorid, gjenværende komponenter av MRC-5-celler, inkludert DNA og protein, monobasisk natriumfosfat, EDTA, neomycin og føtalt bovint serum.

Rapportering reaksjoner

Den føderale regjeringen har et system satt opp for å samle inn rapporter om bivirkninger av vaksiner. Enten pasienter eller deres leger kan filen rapporten med vaksinen bivirkningsrapportering System. Ring (800) 822-7967 eller gå til vaers.hhs.gov.