Digidexo.com

Hvordan forbedre ødem i bena

Leg ødem er et annet begrep for hevelse i beinet. Leg ødem har mange årsaker, som for eksempel hjerte-eller nyresykdommer. En annen årsak til ødem i bena kan være en blodpropp. Væskeretensjon kan også gjøre bena hovne opp, særlig hvis du er på føttene hele dagen. Årsaker til ødem i bena varierer fra godartet til livstruende. Behandlingen er basert på en nøyaktig medisinsk diagnose. Det er viktig at din lege bestemme hva som forårsaker beinet hevelse før du ansette behandlinger for å lindre den.

Hvordan forbedre ødem i bena

•  Planlegg en legetime. Før behandlingen kan starte, må legen din for å vurdere årsaken til ødem i bena. Ikke anta at beinet hevelse er bare et resultat av å stå på føttene i lengre perioder av gangen. Dette kan godt være tilfelle, men kan bare legen gjøre en skikkelig diagnose.

Oppgave bena. Ved å gå eller gjøre små sirkler med anklene, vil du øke blodsirkulasjonen, og dermed bidra til blod og væske at det er veien tilbake til hjertet. Prøv ikke å sitte eller stå i samme stilling over lengre tidsperioder. Flexing leggmusklene hver så ofte kan også være effektivt for å holde blodet sirkulerer.

3 bruke kompresjonsstrømper. Disse strømper presse eller komprimere årer for å hindre tilbakestrømning av blod. Du må måles for kompresjonsstrømper for å sørge for at de er riktig montert. Legen kan ha strømper tilgjengelige på hans eller hennes kontor, eller kan anbefale hvor du kan få tak i dem.

Hev bena når du ligger nede ved å plassere puter under knærne. Ved å heve beina høyere enn hjertet, kan du bidra til å forhindre blod og væske fra pooling og sikkerhetskopiering. Heve bena vil oppmuntre effektiv sirkulasjon og redusere ubehag av hovne ben og ankler.

Unngå salt. Ved å redusere saltinntaket, kan du minimere væskeretensjon som kan bidra til ødem i bena. Det finnes mange alternativer til salt som er tilgjengelige for smaken din mat, for eksempel salt erstatning eller duftende krydder. Prøv å unngå prepackaged matvarer, som mange er høy i natrium. Alltid innlemme frisk frukt og grønnsaker i kostholdet ditt fordi de hjelper kroppen din i å bli kvitt overflødig væske.

Opprettholde en sunn vekt. Overvekt kan sette en belastning på bena og årer forårsaker en økning i væskeansamling.

Spør legen din om vanndrivende medisiner ville være passende for deg. En diuretisk er en "vann pille" som bidrar til å fjerne overflødig væske fra kroppen. Dette kan dramatisk forbedre ødem i bena og også lavere blodtrykk, som ofte følger sirkulasjonsforholdene i beinet.

Hint

  • Overvåke eventuelle økninger eller reduksjoner i beinet ødem og rapportere dem til legen din. Dette vil hjelpe ham evaluere behandlingseffektivitet.
  • Hvis benet ødem er ledsaget av sterke smerter eller rødhet i leggen, brystsmerter eller kortpustethet, kontakt lege umiddelbart fordi dette kan signalisere en blodpropp.