Digidexo.com

Hva er ineffektiv vevsperfusjon?

Hva er ineffektiv vevsperfusjon?


Utilstrekkelig vevsperfusjon kan være en diagnose, et tegn og et symptom på at en eller flere organer i kroppen begynner å mislykkes på grunn av manglende oksygenrikt blod enten nådde et organ eller fullt sirkulerer gjennom et organ eller organsystem.

Prefusion, Forklart

Perfusjon er muligheten for å sirkulere blod gjennom kroppen uhindret. I blodet, binder hemoglobin med oksygen gjennom loven av åndedrett ved kapillær nivå i lungene. Fire oksygenmolekyler binder seg til hver og en hemoglobin celle. Dersom hemoglobin cellen ikke er i stand til å binde på denne frekvensen eller oksygenrikt blod kan ikke fritt til alle deler av kroppen, eksisterer en tilstand av utilstrekkelig vevsperfusjon.

Perfusjon av hjernen

Hjernen trenger to enkle blodkomponenter skal fungere skikkelig. En er oksygenrikt blod. Den andre er en konstant tilførsel av glukose (blodsukker). Når oksygenrikt blod ikke når vev i hjernen, begynner vev død å skje. Dette er den grunnleggende forutsetningen bak hjerte-lungeredning (HLR). Hjernen kan overleve 4-6 minutter uten en sirkulerende tilførsel av oksygen. HLR gis som et supplement for å hjelpe til hjerneskade som følge av et hjerte som ikke pumping.

Perfusjon of the Heart

Under et hjerteinfarkt, årene i hjertet, for eksempel koronararteriene, kan bli okkludert med intervascular plakk. Hjertet ikke absorberer blod gjennom hjerteveggen. I stedet er blod pumpes gjennom hjertet egen blodkar under avslapning (diastolen) perioden mellom hjertet slår. En okklusjon av et blodkar er kjent av den kliniske betegnelsen "trombe." Hvis en hjerte plakk bryter av fra ett fartøy og sitter fast i et annet fartøy, er vevet matet oksygenrikt blod tilside perfundert. Som et resultat, begynner vevet for å dø.

Perfusjon og diabetespasienter

Hos pasienter med diabetes mellitus, nedsatt vevsperfusjon i nedre ekstremiteter er ofte en komplikasjon, spesielt hvis diabetiker har en historie av å bo på en jevnlig medisinering. Som et resultat, har pasienten en redusert kapasitet til å helbrede, og skader i fot, kutt, inngrodde tånegler eller sko som er binding kan føre til sår som blir nekrotisk (død på grunn av dårlig vevsperfusjon) og må amputert grunn av koldbrann komplikasjoner .

Behandling Utilstrekkelig Perfusjon

Behandling for dårlig vevsperfusjon er mest støttende. Bruken av supplerende oksygen hjelpemidler i redusert hemoglobin binding. Hjerte-lungeredning utøves når kardiovaskulær kollaps truer hjerneskade. Blodfortynnende midler brukes når tromber er mistenkt eller når andre blod koagulasjonsfaktorer er diagnostisert som en årsak til redusert perfusjon. Og hyperbar kammer terapi har vist suksess i healing ulcerøs sår i diabetespasienter, redusere risikoen for amputasjon.