Digidexo.com

Typer av Rabies

Typer av Rabies


Rabies er et virus som angriper nervesystemet. Det er kommunisert når spytt fra et infisert dyr kommer i kontakt med offerets blod, vanligvis ved å bite såret. Det er to forskjellige typer av rabies, hver med sin egen kropp av symptomer og komplikasjoner. Å vite forskjellen mellom de to kan være viktig i beslutninger om medisinsk behandling. Hvis du mistenker at du har blitt infisert, søke medisinsk hjelp umiddelbart fordi noen ganger etter den tid symptomene er tydelige, er det for sent.

Furious Rabies

Furious Rabies skjer når viruset replikerer i deler av hjernen inkludert hippocampus, amygdala, anterior thalamic atomkjerner og limbiske cortex. Når viruset invaderer den delen av hjernen, blir offeret voldelig og lider hodepine, høy feber, irritabilitet, rastløshet og angst, muskelsmerter, overdreven spytt og oppkast.

Det er vanligvis antatt at spytt og oppkast er knyttet sammen, og bidra til den tilsynelatende hydrophobia (frykt for vann) hos pasienter. Disse symptomene kan vare i flere dager, hvoretter pasienten kan lider av den andre typen av rabies, eller kan skli inn i koma og dø. Det er når lider av rasende rabies at en person eller dyr er sannsynlig å angripe de nær dem, og spre sykdommen.

Dumb Rabies

Dum Rabies oppstår som et resultat av viruset replikere i hjernens neocortex. I denne fasen et offer vil bli dempet, ofte lider av depresjon, og delvis eller total lammelse. De kan være veldig tørst. Dumb rabies generelt resulterer i koma, og vil til slutt føre til respiratoriske nød og død. Det er mye vanskeligere for en lege å diagnostisere rabies i sin "dumme" form enn det er i sin "rasende" form, fordi symptomene er mindre tegn på en bestemt medisinsk problem.

Vasicular Stomatitt Virus

Vesikulær stomatitt virus er medlem av den samme virusfamilien som rabies. En ganske mild virussykdom, er det gått fra verts insekter på vanlige husdyr, og fra husdyr til mennesker. Det er generelt influensalignende, men kan omfatte mer alvorlige symptomer som feber, overdreven spytt og blemmer rundt munnen. Dette viruset anses ikke dødelig, og symptomene vanligvis forsvinne i omtrent en uke uten behandling. Blemmer områder kan ta så lenge som en måned til fullstendig leget.