Digidexo.com

Tegn og symptomer på UVI hos barn

Tegn og symptomer på UVI hos barn

Urinveisinfeksjoner (UVI), også kalt eller referert til som blære infeksjoner, oppstår når bakterier inn i urinrøret, reise til blæren, formere seg og ta tak i blæren som resulterer i en infeksjon. Den kvinnelige urinrøret er mye kortere enn menn, noe som gjør jenter har høyere risiko for å utvikle en UTI.

Tegn og symptomer

Ifølge Dr. Jim Sears, MD, tegn og symptomer på at barnet ditt kan ha en UTI inkluderer hyppig vannlating, smerter eller brennende fornemmelser ved vannlatning, sterke, smertefull haster å urinere, urin som har en stygg lukt og en mulig feber. Milde UVI og blære infeksjoner vanligvis ikke føre til feber, men alvorlig UVI som har utviklet seg til nyre infeksjoner kan føre til feber hos barn. Nyre-infeksjoner som følge av en uti kan også forårsake nedre rygg og / eller side smerte samt oppkast.

Årsaker

Dr. Sears sier også at det er fem viktigste grunnene til at barn utvikler UVI og blære infeksjoner. Disse grunnene er: Sterke såper, boblebad og til og med klær kan føre til sårhet i urinrøret, skape et inkluderende miljø for bakterier å invadere og forårsaker en UTI. Hvis et barn venter lengre tidsrom før urinering, har bakterier mer tid til å formere seg og infisere blæren. UVI kan være forårsaket av feil tørke, noe som øker mengden av avføring og bakterier som kan infisere urinrøret og forårsake infeksjon. Barn som er forstoppet har store mengder avføring som kan sette press på blæren og urinrøret gjør det vanskelig å tømme blæren helt, og i sin tur øker sjansen for bakterier bygge opp i blæren. Anatomiske abnormiteter der urinrøret ikke har utviklet riktig kan også føre til en UTI hos barn.

Diagnostisering UVI hos barn

Barn som viser tegn og symptomer på en UTI trenger å bli vurdert av en barnelege som vil kreve at en urinprøve tas. Barn kan forsøke å gi et eksempel, mens på legekontoret, eller ta en prøvekopp hjem for samlingen. Hvis barnet trenger å samle en prøve hjemme, vil den første vannlating om morgenen gi de mest nøyaktige resultater. Assist barnet ved å holde prøvekoppen og etter de to første sekundene av vannlating, flytte koppen under urin for å samle inn minst en halv tomme av urin. For best resultat urinprøven bør tas til vurdering innen 40 minutter etter samlingen, men kan lagres over-natten i kjøleskapet. I sjeldne tilfeller, barneleger føler at en urinprøve fra en blære kateter er nødvendig. Blære kateter gi de mest nøyaktige resultater, men kan også være svært smertefullt for barn å tåle. Eldre barn som har en historie med UVI kanskje ikke å gjennomgå en urinprøve hvis de allerede har samlet inn tidligere prøver fra tidligere infeksjoner. I stedet kan deres barnelege bare foreskrive en runde med antibiotika for å behandle UVI stedet for å gå gjennom hele testprosessen.

Behandling

Antibiotika er vanligvis den første linjen av behandling for å klare opp en UTI hos barn. Dr. Sears anbefaler også at barn drikke rikelig med vann for å skylle bakterier ut av blæren og urinere ofte hele dagen for å forhindre oppbygging av bakterier i blæren. Barn som opplever smerte og frykt for smerter ved vannlatning kan finne trøst sitter i et varmt bad for å urinere som kan gi smerte-lindring ved vannlatning. Hvis ditt barns UTI har utviklet seg til en nyre infeksjon barnelege kan velge å administrere en kraftig antibiotika shot barn for å redusere skadevirkningene av en infeksjon i nyrene.

Forebygging / løsning

Det finnes en rekke metoder for forebygging for å hindre en uti hos barn. Unngå bruk av sterke såper og boble bad og iført løse, komfortable klær vil hindre irritasjon i urinrøret. Foreldre kan også oppmuntre sine barn til å øve skikkelig front-to-back tørke samt urinering så snart de føler trang. Foreldre kan også prøve å hindre sine barn fra å bli forstoppet og øke sitt daglige væskeinntaket. Barn som har hatt flere eller tilbakevendende UVI kan også øve antibiotikaprofylakse som er praksisen med å ta antibiotika daglig for å hindre oppbygging av bakterier i blæren. Din barnelege kan også være lurt å utføre en urin kultur en gang hver og en til to måneder å overvåke bakterier i blæren.

Misforståelse

Mange folk pleide å tro at uomskårne gutter hadde en høyere risiko for å utvikle UVI eller blære infeksjoner. Disse guttene, under ett, har en høyere risiko for UVI, men etter fylte ett, reduseres risikoen betraktelig.