Digidexo.com

Munn sår symptomer

Munnsår, mer kjent som canker sår, er i hovedsak lesjoner som utvikler seg langs tungen, kinn og tannkjøtt. Også referert til som aphthous magesår, er denne ikke-smittsom tilstand ofte forårsaket av en unormal immunrespons, men du kan også utvikle muntlige sår på grunn av irritasjoner, skader, allergier, kosthold eller stress. Det kan også være et resultat av et forhåndsdefinert lidelse, for eksempel HIV / AIDS, irritabel tarmsykdom eller annen intestinal tilstand. Uavhengig av hva som ber dannelsen av disse sår, vil du som regel oppleve noen avslørende symptomer.

Burning

For mange mennesker, er den faktiske utviklingen av en munn sår ofte innledes med en brennende eller stikkende følelse langs tungen, kinn eller tannkjøtt. Det kan også manifestere seg som en kriblende eller prikkende følelse. Vanligvis isolert til det berørte området, starter denne følelsen i så lite som en dag eller to før dannelsen av sår.

Lesjon

Etter den brennende eller prikkende følelse har satt inn, vil du vanligvis merke til utviklingen av selve sår. For de fleste er dette sår oval til rund i formen og om lag en fjerdedel til en tredjedel-tommer i størrelse. Mesteparten av tiden blir lesjonen dekket med et hvitt lag av huden, men det kan også manifestere seg mer gul farge. Når disse magesår utvikle, bør det bare ta oppover på to uker å helbrede. I mer alvorlige tilfeller kan det ta måneder eller år.

Pain

Mange ganger er disse lesjoner ledsages av en viss grad av smerte. Denne smerten kan være vedvarende eller forbigående og spenner fra en kjedelig ubehag for en stikkende eller skyting smerter. Mengden av smerte det oppstår ikke er basert på størrelsen og alvorlighetsgraden av munn sår, da selv forholdsvis små sår kan forårsake mye ubehag.

Fever

Selv om ikke så vanlig som andre symptomer, kan en munn sår utløse en mild feber. Dette feber kan variere i temperatur og være ledsaget av noe hevelse eller betennelse i lymfeknuter, spesielt i halsen. Når disse symptomer er til stede, kan det være en indikasjon på at de munnsår er et resultat av en bakteriell infeksjon.

Apati

Du kan også begynne å lide av en viss slapphet, tretthet eller utmattelse fra en munn sår, spesielt i mer alvorlige utbrudd. Men dette kan ikke bare være et symptom på canker sår, men også et tegn på en underliggende tilstand som forårsaker magesår.