Digidexo.com

Om sunt vegetarisk dagligvarehandel lister

Om sunt vegetarisk dagligvarehandel lister


Med kjøttfrie alternativer nå lett tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker, shopping for et variert og sunt vegetarisk kosthold er enklere enn noen gang før. Så lenge de riktige matvaregrupper er konsumert i fornuftige mengder, kan et vegetarisk kosthold møte alle de ernæringsmessige kravene anbefalt av ernæringseksperter. Når devising dine vegetariske dagligvarehandel lister, pass på å velge et bredt spekter av produkter fra alle de store matvaregrupper For å opprettholde et balansert kosthold.

Protien

Protein er nøkkelen til sunn vegetarisk kosthold. Mange gratis kjøtt matvarer inneholder høye nivåer av protein kroppen din trenger for å fungere. Anbefalt daglig inntak av protein er 46 g for kvinner og 56 g for menn. Kompilere din handleliste for å inkludere protein rik vegetariske matvarer som tofu, egg, nøtter og bønner. Ikke mer enn fem porsjoner med høy protein matvarer bør brukes hver dag.

Godt fett

For å holde seg frisk og næring, krever kroppen en viss mengde sunt fett å bli fortært. Matvarer som inneholder disse gode fettstoffer bør inkluderes på din vegetarisk handleliste. Olivenolje, peanøttsmør og avokado er alle gode kilder til gode fettstoffer. Mat høy i mettet fett som kjeks og smør, bør spises med måte som en godbit og ikke som en del av ditt daglige kosthold.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er høy i vitaminer, fiber og antioksidanter. Matvarer som epler, gulrot og selleri er stor for snacking på og vil hjelpe deg å unngå craving høyt sukker snacks. Når du shopper for dine vegetariske matvarer, er det viktig å huske at visse frukter, for eksempel appelsiner, er høy i naturlig sukker og bør inntas i moderate mengder.

Karbohydrater

Som i alle sunne dietter komplekse karbohydrater som hvit ris og pasta, bør brød og sukker holdes på et minimum. Imidlertid kan sunnere kilder til karbohydrater som brun ris, rotfrukter og belgfrukter inngå i din vegetarisk handleliste. Du kan erstatte høy-fett snacks med lav-fett alternativer. For eksempel, tortilla chips er lavere i kalorier enn standard potetgull. Du bør sjekke innholdsstoffene i godbiter som chips som noen smaker inneholder kjøttekstrakt.