Digidexo.com

Hvordan Stopp Mouth Lufting CPAP

Når en pasient som lider av en sykdom som kalles obstruktiv søvnapné, eller OSA, leger ofte fore CPAP som en behandling. En CPAP maskin er en medisinsk anordning som leverer en strøm av positivt lufttrykk til pasienten via rør og en tettsittende nesemaske. For at terapi for å skikkelig jobbe med denne typen maske, pasienten må holde munnen lukket. Dette tjener til å holde lufttrykket fra blås ut av pasientens munn. Det betyr også at pasienten blir nødt til å puste kun gjennom nesen. Dette kan presentere vanskeligheter fra pasienter som er beskrevet som "obligat som puster gjennom munnen." Noen enkle tips og triks kan hjelpe pasienten i å overvinne munnen lufting under CPAP.

Bruksanvisning

•  Legg fukting til CPAP-apparat. Mange pasienter lider av en tørking av bihulene og munn mens du bruker CPAP. Å ha en fuktig munn og lepper kan hjelpe pasienten i å holde munnen lukket. Tilsetningen av en luftfukter kan bidra til å avhjelpe dette problem ved å legge til fuktighet tilbake i systemet. De fleste CPAP maskiner har en valgfri befuktningssystemet tilgjengelig for nettopp dette problemet. Noen maskiner har en luftfukter bygget rett inn i enheten. Kontakt hjemme helsepersonell til å forfølge denne enkle løsningen. Legg kun destillert vann til noen befuktningssystemet.

Bruk en hakestropp for å holde munnen lukket under CPAP bruk. CPAP nesemasker blir holdt på plass på pasientens ansikt med et hodeplagg system. Dette settet med stropper og kontakter festes til masken og justeres for å bruke riktig mengde press for å holde masken på plass. Mange av disse hodeplagg settene kommer med en hakestropp sett. Hvis ikke, ta kontakt med hjemmet helsesøster.

Ta en nesespray for tett nese og bihuler passasjer. Vær forsiktig når du tar over-the-counter sinus spray som de kan forårsake rebound nesetetthet. Et utmerket alternativ for kronisk lunger er nasal steroid spray. Dette vil kreve en tur til legekontoret for å få en resept. Steroid spray vanligvis tar et par uker å tre i kraft, så alternative decongestants kan trenge å bli brukt i denne tidsperioden.