Digidexo.com

Hvordan Test for diabetes insipidus

Selv om det kan virke som diabetes insipidus er enten det samme som eller relatert til den mer kjente "sukker"-diabetes, er sykdommen faktisk ikke på noen måte relatert til den vanlige form. Heldigvis sykdommen er relativt uvanlig, men det er viktig å få testet for sykdommen hvis du finner ut at du er urinering ofte og urinen er fortsatt relativt klar uavhengig av kostholdet ditt.

Hvordan Test for diabetes insipidus

•  Har legen din utføre en typisk urinalysis test. Denne testen er utformet for å finne bare om noen form for kjemisk eller substans i urinen og finne ut hva nivåer er tilstede. Denne testen vil være i stand til å fortelle om din diabetes er den vanligste typen eller om det er faktisk diabetes insipidus ved å analysere protein, glukose og ketonnivå i urinen.

Utfør en blodsukker test for å se etter diabetes insipidus. Blod vil bli trukket ut og analysert for sukker eller glucose-innhold. Noe over 200 mg / dl er ansett unormal, men denne testen skal utføres flere ganger for å sikre nøyaktigheten. Dette er først og fremst brukes til å utelukke den typiske formen for diabetes mer enn det brukes til å faktisk diagnostisere diabetes insipidus.

gjennom en fluid deprivasjon test. For denne testen vil du bli bedt om å ikke drikke noe i minst 8 timer før den første testen, og da vil du bare få lov til å drikke to ganger volumet av urin du utvist etter den første perioden. Du vil da stå uten drikke i ytterligere 4 timer. Leger er å analysere konsentrasjonen av urin gjennom denne testen.

teste urinen. Denne andre testen vil være en nærmere analyse av sukkersammensetningen i urinen. For å helt utelukke muligheten for en pre-diabetes tilstand legen må sørge for at det ikke er noen uvanlige spor av glukose i urinen.

trekke blod for en typisk blodsukker test. Usedvanlig høye nivåer av glukose eller andre materialer i blodet kunne varsle legen til en tilstand av vanlig diabetes, mens store nivåer av protein kan indikere en diagnose av diabetes insipidus.

Hint

  • Sørg for å følge alle instruksjonene nøye, spesielt når du deltar i en fastende blodprøve eller væskemangel test. Noen "juks" under testen vil føre resultatene å være unøyaktig, og kan føre til feildiagnoser.
  • Unngå å røyke under blodprøver eller væskemangel tester. Kjemikalier i sigaretter kan føre til uvanlig høye målinger, og kan kreve at du gjennomgå testene på nytt igjen for å kontrollere riktigheten av de første resultatene.