Digidexo.com

Om uterinfibroid Pain

Uterine fibroider er benigne tumorer som vokser i veggen av uterus. I begynnelsen er de små humper, men kan vokse så store som små vannmeloner. Submukøse fibroids utvikler seg inni livmoren og forårsake smertefulle perioder med blødning. Egenutført fibroids vokse innenfor livmorveggen og subserosal fibroids vokse utenfor livmoren. De forårsaker bekken press, lavere abdominal svulmende, hyppig vannlating og ryggsmerter.

Årsaker

Den nøyaktige årsak eller utløse av uterine fibroider er ukjent. Bevis peker til begynnelsen utvikling av muskelknuter som en enkelt celle aggressivt reprodusere seg selv. Etterpå stimulerer det kvinnelige kjønnshormonet østrogen bygging av en svulst.

Symptomer

Symptomer på livmor fibroids inkluderer tunge menstrual perioder, overdreven menstruasjonssmerter, blødninger mellom menstruasjonene og bekkensmerter. Hyppig vannlating, ryggsmerter og ubehag under samleie er andre symptomer. Livmor fibroids kan føre til ufruktbarhet. Dette skjer dersom svulsten former i et sted hvor den blokkerer egglederne. Fibroids kan også forvrenge livmorhulen, slik at det forstyrrer implantasjon av et embryo.

Forebygging

Uterine fibroider kan ikke bli hindret da årsaken ikke er kjent. Spis et sunt og balansert kosthold og trener regelmessig for å avverge komplikasjoner.

Diagnose

En omsorgsperson kan diagnostisere livmor fibroids. Han vil spørre om dine symptomer og utføre en bekken eksamen. Imaging tester som ultralyd kan bestemme plasseringen og størrelsen på fibroid. Blodprøver brukes til å måle kvinnelige hormonnivåer og ser for anemi. Anemi kan være forårsaket av livmor fibroids grunn av overdreven menstruasjonsblødning. Endometrial biopsi er utført for å skille om overdreven blødning er fra uterine fibroider eller fra andre medisinske tilstander. Biopsi tar en liten prøve av celler fra livmorslimhinnen og undersøker dem for misdannelser.

Behandling

Overvåking er alternativet brukes for livmor fibroids som viser ingen symptomer. P-piller og gonadotropin-frigjørende hormon agonister vil bidra til å redusere symptomer. Myomektomi er kirurgisk fjerning av uterin fibroid. Med en myomektomi kan du fortsatt bli gravid. Andre kirurgiske behandlinger gjør graviditet et urealistisk alternativ. Uterina embolisering er der kirurgen blokkerer blodtilførselen til fibroid å krympe det. Endometrial ablasjon er der livmorslimhinnen er helt fjernet. Den eneste komplette kur er ved å fjerne livmoren med en hysterektomi.