Digidexo.com

Forskjellen mellom Krill Oil & Fish Oil

Forskjellen mellom Krill Oil & Fish Oil


Både krillolje og visse typer av fiskeolje er spioner av media og medisinsk forskning på grunn av deres innhold av essensielle fettsyrer. Omega-3 fettsyrer, ifølge American Heart Association, er avgjørende for god hjerte helse, spesielt i å hjelpe i reduksjon av aterosklerose (åreforkalkning) og dårlig kolesterol.

Hva er Krill Oil

Ifølge Encyclopedia Britannica krill olje kommer fra et lite krepsdyr eller rekelignende skapning som lever i iskalde åpent farvann i Antarktis. I motsetning til reker eller reker, som er bunnen feeders, krill beiter lille plankton (mikroskopiske planter og dyr) som flyter på havoverflaten.

Hva er fiskeolje

Ifølge American Heart Association, kan fiskeolje kommer fra kaldt vann, dypt hav-oppdrettet eller villfanget fisk som makrell, sardiner, Albacore tunfisk, torsk og laks.

Krill oljen fordeler

Ifølge NÅ Foods, inneholder krillolje en unik fettsyreprofil rik på omega-3, omega-9 fettsyrer og fosfolipider. Det er også en rik kilde for astaxanthin, rapportert å være en kraftig immunstøttende antioksidant. Kliniske studier viser krillolje fordeler inkluderer felles støtte, sunt kolesterolnivå støtte, og reduksjon av premenstruelle symptomer. En annen fordel med krillolje er at den har en lavere forekomst av potensielt skadelige nivåer av miljøgifter som kvikksølv, tungmetaller, PCB, dioksiner og andre industrielle forurensninger.

Krillolje har én stor ulempe, det er et skalldyr og dermed de med skalldyr allergi bør unngå det. Sammenlignet med fiskeolje, er krillolje også dyrt, selv om dosering og kapsel beløpet er mindre per porsjon

Fiskeolje fordeler

Ifølge Medical News Today, tyder bevis for at omega-3 fettsyrer fra fisk eller fiskeolje kosttilskudd kan forebygge hjerte-og karsykdommer fra start hos friske individer, reversere hjertesykdom og aterosklerose, og redusere hjerte-og sykdomsrelaterte dødsfall. Kost fiskeolje inntak har også vært knyttet til en reduksjon av hjerteinfarkt og plutselig hjertesvikt. Studiene fokusere på vevsnivåer av EPA (eicosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre), som må komme fra mat eller kosttilskudd siden kroppen er i stand til produksjon av sin egen.

De som er allergisk mot fisk vil være allergisk mot fiskeolje kosttilskudd. Ofte fiskeolje er pakket i store, vanskelig å svelge, gel-hetter.

Krill Oil Environmental Impact

Ifølge forfatteren Mike Adams, er høsting av krill olje ikke miljøvennlig, siden den bruker opp maten kilden til mange marine dyr på en stor og muligens uholdbar skala. Det er ikke så miljøvennlig som, sier akvakultur av grønne lipped blåskjell for sine fettsyrer, noe som ville ha liten innvirkning på havets næringskjede. Mass fiske etter krill for olje går også mot Marine Conservation Alliance Ban på Arctic Waters Fishing.

Fish Oil Environmental Impact

Mens mye av fisken som brukes ved fremstilling av fiskeolje er oppdrettet, er det en økende bekymring over den samlede marine habitat miljøpåvirkning. Ifølge Proquest, virkningen av dagens driftsformer omfatter fiskefôr og fiskeavfall som er vasket ut i havet når produsert i store mengder av tett befolkede oppdrettsanlegg. Vi har lenge visst om effekten av storskala overfiske av hav-og kystnære farvann på de marine økosystemene, men i århundrer nå har vi oversett virkningen av avfall produsert av fiskeoppdrett.