Digidexo.com

Hvordan motivere noen som har depresjon

Depresjon er en ødeleggende tilstand som påvirker en persons sinn, kropp og alle fasetter av livet hans. Tilstanden kan bli så alvorlig at en person kan ha en hard tid å komme ut av sengen, spise eller deltar i grunnleggende personlig hygiene. Noen med depresjon kan isolere seg og trekke seg fra aktiviteter hun en gang likte. Selv familie og arbeid kan falle av veikant under en alvorlig anfall av depresjon. Hvis noen du elsker er lider av depresjon, vil hovedmålet være å motivere personen til å søke profesjonell hjelp.

Bruksanvisning

•  Lytt til hva den deprimerte personen har å si. I noen tilfeller, depresjon er resultatet av en kjemisk ubalanse i hjernen. I andre tilfeller kan personen være å gå gjennom en vanskelig tid i livet som tap av jobb eller går gjennom en skilsmisse. Hjelpe personen føler seg komfortabel med å snakke om sine følelser. Mange ganger lettelse han vil oppleve vil motivere ham til å planlegge samtaleterapi med en profesjonell terapeut.

Valider personens tilstand. Mange ganger en person med depresjon føler seg fremmedgjort, misforstått og skyldig. Han kan ikke forstå hva som er galt eller han kanskje tror han er lat. En deprimert person kanskje ikke engang vet at hun lider av en alvorlig psykisk helsetilstand. Hjelpe noen du elsker erkjenner og forstår at han har et problem er første steg for ham å akseptere at han trenger profesjonell hjelp og råd.

Hjelp personen med å finne en hederlig terapeut. Få noen anbefalinger fra venner, familie eller lege og diskutere disse alternativene med din kjære. Noen ganger vil en deprimert person mangler motivasjon til å gjøre det første skrittet til å søke hjelp, men vil gjerne delta på et samtaleterapi session hvis noen forenkler prosessen.

Prøv å få deprimert person ute i noen minutter hver dag. Kombinere være utendørs med en moderat aktivitet som gåing kan gjøre underverker på en deprimert person humør. Hvis hun føler seg for sliten til å gå, prøv å sitte utendørs i sollys hvis mulig. Dette kan være utfordrende, men ikke umulig. Depresjon har mange ansikter. Noen deprimerte mennesker ønsker å isolere seg fra verden. De fleste er imidlertid oppleve en dyp ensomhet. Utsiktene til å ta en kort tur med noen som uttrykker en genuin bekymring i deres velvære er lett akseptert i mange tilfeller.

Cook ham sunne måltider. Generelt en deprimert person mangler motivasjon til å lage sunne måltider eller noen ganger til og med å spise. Mangel på næringsstoffer kan faktisk gjøre hans tilstand verre så tale personen til å spise minst et par småstykker av et sunt og balansert måltid kan hjelpe. Gode ​​matvarer for å hjelpe boost humør har serotonin forløper tryptofan som kalkun, egg, melk, ost og bønner. Laks, valnøtter og tunfisk er høy i omega-3 fettsyrer som også sies å bidra til å øke stemningen.

Hint

  • Depresjon kan være så alvorlig som å indusere selvmordstanker. Visse atferd bør vurderes røde flagg for eksempel å kjøpe et våpen, noe som gjør en vilje eller gi bort personlige eiendeler. Kommentarer som "Jeg skulle ønske jeg var død" eller "Jeg kan ikke ta det lenger" er et rop om hjelp som bør tas på alvor og brakt til seg oppmerksomheten til en mental helse profesjonell umiddelbart.