Digidexo.com

Hvordan unngå Purine

Puriner er en del av nukleinsyrer som er brutt ned, filtrert av nyrene og skilles ut gjennom urinen. De puriner omdannes til urinsyre, som akkumuleres i kroppen i stedet for den normale prosessen med å bli filtrert i nyrene. Urinsyre dannet fra puriner har blitt koblet med smertefulle leddgikt forhold som gikt, så noen pasienter blir tvunget til å endre sitt kosthold for å lindre smerte. Puriner finnes naturlig i kroppen, men noen matvarer inneholder også forbindelser. Unngå puriner i kosten betyr å kutte ut noen av disse matvarene.

Bruksanvisning

•  Unngå visse kjøtt og fisk. Organisk kjøtt fra deler så som lever, hjerne og nyrer inneholder store mengder protein. Fet fisk som makrell, ansjos og sild bør unngås. Kjøtt og fjørfe har store mengder av puriner, så begrense daglig inntak til 6 oz.

Unngå alkoholforbruket. Alkohol forstyrrer nyrene evne til å filtrere og fjerne urinsyre dannet fra puriner. Mens noen mennesker kan nyte et glass vin eller øl i løpet av dagen, hvis du opplever gikt angrep, unngå alkohol helt.

Unngå dietter som forårsaker hurtig vekttap, noe som øker produksjonen av urinsyre dannet fra purin sammenbrudd, noe som øker sjansene for hyperuricemia.

Drikk rikelig med vann. Vann spyler systemet, og bidrar til kroppen eliminere puriner fra blodet. Væsker med ikke-søtningsmiddel tilsetningsstoffer er tryggere for pasienter med hyperurikemi.