Digidexo.com

Slik lar du en Deprimert Guy vite at du bryr

Slik lar du en Deprimert Guy vite at du bryr


Depresjon er en vanlig psykisk lidelse preget av en dyster syn på livet, nedsatt energi og tap av interesse i hobbyer og relasjoner. Hvis en venn du kjenner lider av depresjon, er det enkelt å ta denne negativiteten personlig og lurer på hvorfor han ikke bare kan knipse ut av hans negative følelser. Dessverre er det ikke så enkelt. Å la en deprimert fyr vet du bryr deg, er det viktig å tilby fysisk og emosjonell støtte i en ikke-dømmende måte.

Bruksanvisning

Les om depresjon fra en pålitelig kilde, for eksempel en psykologi lærebok. Dette vil hjelpe deg å lære mer om symptomene på depresjon og forstå din venns følelser og atferd.

Støtt din venn følelsesmessig ved å tilbringe tid med ham, lytte til hva han har å si uten å dømme og spør hva du kan gjøre for å få ham til å føle seg bedre. Ikke prøv å snakke ham ut av hans følelser, og ikke ta det personlig om han ikke svarer positivt på din innsats.

Støtt din venn fysisk ved å bli med ham i lav-stress aktiviteter som turgåing, shopping og se på filmer. Bidra til å lindre noen av hans stress ved å hjelpe ham løpe ærend, matlaging for ham eller underholdende barna hans, hvis han har noen.

Lag en liste over ting som utløser hans depresjon samt ting som gjør ham føle seg bedre. Sjekk inn med ham jevne mellomrom for å sørge for at han får nok søvn, spise sunn mat, drikke nok vann og får nok mosjon.

Oppmuntre ham til å finne et støtteapparat. Dette kan omfatte nåværende venner, familie og geistlige, samt en terapeut eller støttegruppe for mennesker med depresjon. Kommuniser med felles venner, og jobbe som et team for å støtte din venn.

6. Ta vare på deg selv å sørge for at du holder deg frisk og positiv samtidig som den støtter din venn. Opprettholde den vanlige rutinen, får tilstrekkelig hvile og trene og delta på støttemøter for venner og familiemedlemmer av deprimerte mennesker. Ta kontakt med National Alliance på psykiske lidelser, National Depressiv og manisk-depressiv Association eller depresjon og beslektede Affective Disorders Association for en liste over støttegruppene i nærheten av deg.