Digidexo.com

Hvordan justere en CPAP Mask

Kontinuerlig positivt luftveistrykk maskiner operere ved å skyve konstant luft gjennom en slange koblet fra CPAP maskinen til din ansiktsmaske. Leger ofte foreskrive CPAP-behandling for å behandle søvnapné. Trykket av luften er forhåndsbestemt av legen din. Hvordan en maske passer er viktig i suksessen til din CPAP-behandling. Hvis en maske er for stramt, kan sårdannelse. Hvis en maske sitter løst, kan luftlekkasje oppstår, forårsaker forstyrrelser i søvne.

Bruksanvisning

•  Finn en maske som rammer ansiktet. Noen masker har hodebånd med dekning over munn og nese. Andre masker har neseputer som passer rett under nesen din.

La din lege for å instruere deg om hvordan du i utgangspunktet justere CPAP maske, som indikert av Mayo Clinic.

Plasser masken over nesen, slik at masken ikke sitter for høyt. Justere stroppene på masken kan bidra til å sikre masken på plass på ansiktet ditt. Juster alltid stroppene jevnt på hver side av ansiktet.

Juster din ansiktsmaske i løpet av dagen, i stedet for umiddelbart før sengetid. Når du finner en innstilling du er komfortabel med, avstå fra å justere masken lenger.

Vask ansiktet før bruk CPAP maske. Når ansiktet ditt er rent, vil masken holder seg til ansiktet ditt bedre. Vask silisium base av din ansiktsmaske (den delen som berører ansiktet) med vann og en duft-fri vaskemiddel daglig.

Tips og advarsler

  • En ren ansiktsmaske vil forsegle bedre.
  • Bruk en hakestropp hvis du fjerner din ansiktsmaske i løpet av natten. En hakestropp vil hjelpe holde masken på plass.
  • Hvis du utvikler sår på nesen til tross justere stroppene på CPAP maske, kan masken være for stor for ansiktet ditt, og du bør bytte til en mindre maske.
  • Aldri sikre stroppene av din ansiktsmaske for tett på ansiktet ditt.
  • Ikke gjør masken strammere på den ene siden av ansiktet, som indikert av CPAP. Dette vil resultere i røde merker i ansiktet ditt.
  • Bruk aldri tape for å forsegle masken til ansiktet ditt.