Digidexo.com

Hvordan bruke en Test Meter

Hvordan bruke en Test Meter


Å ha diabetes betyr at du enten ikke produserer insulin, eller kroppen din gjør insulin, men er ikke i stand til å bruke den effektivt. Derfor diabetikere må injisere syntetisk insulin for å regulere blodsukkeret. Imidlertid er det vanskelig å gjenskape systemet perfekt og derfor må blodsukkeret bli overvåket i løpet av dagen for å holde den i et normalområde, noe som er ansett å være mellom 80 og 120 mg / dl. Måten blodsukkeret overvåkes er gjennom bruk av et testmåler.

Hvordan bruke en Test Meter

•  Ta en strimmel ut av hetteglasset og sett enden med databrikke inn i riktig spor av måleren. Det er normalt bare ett spor på hver meter, så ikke vær redd for at du har satt teststrimmelen inn på feil sted. For de fleste meter, vil teststrimmelen slå på apparatet og aktivere den slik at den er klar til bruk.

Se etter bildet av dråpe blod på skjermen på måleren. Dette betyr at teststrimmelen er klar for blodprøve.

Rengjør fingertuppen med en spritserviett.

Plasser tuppen av stikkepenn mot en av fingertuppene. Trykk på knappen på blodprøvetakeren å punktere fingeren og tegne en dråpe blod.

Plasser dråpe blod på teststrimmelen i riktig sted.

Vent til apparatet for å gi deg resultatene; Dette vil vanligvis ta alt fra fem til 30 sekunder, avhengig dine spesielle meter.

Les resultat og følge legens ordre om hvordan man skal løse eventuelle lave eller høye blodsukkermålinger.