Digidexo.com

Hva er årsakene til lav TSH?

Det er vanskelig for mange pasienter å forstå hvor lav TSH nivåene er koblet til de ubehagelige fysiske tegn og symptomer de har beskrevet til sin lege. Mengden av thyroid-stimulerende hormon, eller TSH, til stede i blodet har en direkte link til skjoldbruskkjertelen funksjon - og din generelle metabolisme. Mange underliggende medisinske tilstander kan forårsake lave TSH-nivåer, så det er nyttig å først forstå innholdet av TSH og hvorfor TSH test er en praktisk diagnostisk verktøy for legen din.

Viktigheten av TSH

Skjoldbruskkjertelen, en liten sommerfugl-formet organ på forsiden av halsen, har men en plikt: å konvertere jod inntak i skjoldbruskkjertelen hormon som regulerer alle aspekter av kroppens stoffskifte. Men hypofysen i hjernen spiller en avgjørende rolle i skjoldbruskkjertelen fungerer, også. Når skjoldbrusk hormon er lavt, til hypofysen utgivelser TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til å produsere mer. Når alt er i balanse, stopper hypofysen produsere TSH.

Lav TSH Levels: Hva de kan bety

Lav TSH kan indikere at det er en overflod av skjoldbruskkjertel hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen, så hypofysen ser ikke behov for å frigjøre TSH. Imidlertid, for å bekrefte dette, en test som kalles en FT4 - dette måler mengden av tyroksin, en av de hormoner som utgjør thyroid hormon - er ofte drives samtidig med en TSH test. Lav TSH og høy FT4 nivåene er vanligvis sett hos personer med en tilstand som kalles hypertyreose, sluttresultatet av en overaktiv skjoldbruskkjertel. Lave TSH-nivåer kan også indikere at hypofysen selv er skadet; men dette er svært sjelden.

Om Hypertyreose

Hypertyroidisme refererer til en fysisk tilstand med distinkte tegn og symptomer. Du kan merke dreven svetting, følsomhet for varme, plutselig vekttap, skjelvinger i hendene, manglende evne til å falle og forbli sovende, angst og nervøsitet. Kvinner med hypertyreose kan merke en lys eller fraværende menstruasjon. Imidlertid er hypertyroidisme ikke forårsaket av en medisinsk tilstand alene. Innsnevring ned på listen over mulige medisinske tilstander som forårsaker lav TSH - og hypertyreose - ofte krever ytterligere testing.

Andre tester

Ofte, en skjoldbrusk antistofftest - en annen blodprøve - er gjennomført for å finne ut om din tilstand er forårsaket av en autoimmun lidelse som Graves 'sykdom, en hyppig årsak til hypertyreose. Et radioaktivt jod opptak test eller skjoldbrusk skanning er også nyttig i å bestemme hvor godt skjoldbruskkjertelen fungerer, så vel som tillater din lege for å visualisere egenskapene til skjoldbruskkjertelen. Noen ganger hypertyroidisme er forårsaket av skjoldbrusk knuter, som ikke har en distinkt autoimmun komponent. En biopsi kan være for å sørge for at knuter er godartet og ikke kreft.

TSH og pågående behandling

Når årsaken til din skjoldbrusk lidelse er identifisert, fortsetter TSH testing for å være en utmerket måte å måle effekten av behandlingen. For eksempel er pasienter som tar antithyroid medisiner eller bruke andre terapi for å behandle Graves 'sykdom er nødvendig å ha jevnlig TSH testing for å forsikre deg om at deres behandling fungerer effektivt. For å lese mer om TSH testing og dens rolle i behandling av skjoldbruskkjertelen din tilstand, se Resources link.