Digidexo.com

REM Sleep Disorder

Få en god natts søvn er viktig for din helse og overlevelse. Under søvn kroppen vår gjenoppretter seg selv, slik at vi kan fungere neste dag. Uten riktig mengde søvn nervesystemet vårt kan bli svekket, utføring av din hukommelse og fysisk ytelse. Mangel på søvn kan også føre til humørsvingninger, hallusinasjoner, veksthemming hos barn og mange andre helseproblemer. Mens alle har problemer med å sove nå og da, det er lidelser som forstyrrer søvnen på en jevnlig basis, og kan forårsake langvarige alvorlige helsemessige bekymringer hvis de ikke behandles.

Identifikasjon

Når du sover, er det normalt to forskjellige stadier som er identifisert av forskjellige hjernebølgeaktivitet. Disse stadiene er ikke-raske øyebevegelser (NREM) og raske øyebevegelser (REM). I tillegg NREM søvn er delt inn i fire faser med scenen ett vesen lett søvn og scene fire å være dyp søvn. I normal søvn, i løpet av en og en halv timers syklus, kroppen går gjennom de fire stadier av NREM søvn, som er etterfulgt av REM-søvn. REM søvn fasen inntreffer opptil fem ganger i en ni timers søvn periode. Dette er den søvnen når drømmer oppstår. Hjernen er veldig aktiv under REM-søvn. Øynene dine bevege seg raskt og kroppen din reagerer som om våken. Hjertefrekvensen og blodtrykket øker, men muskeltonus minker gjør det vanskelig å bevege kroppen. Med andre ord hjernen din er aktiv, men musklene er det ikke.

Symptomer

Hvis du har REM søvn lidelse (også kalt parasomni) du fortsatt gå inn i drømme scenen, men du kan enkelt flytte musklene som lar deg fysisk handle ut dine drømmer, forstyrre søvnen din. Denne lidelsen er preget av intens og noen ganger voldelige drømmer, akkompagnert av roping, hoppe ut av sengen, punching, forvirring, søvngjengeri og generell flailing.
Personen opplever symptomene ofte ikke husker hendelsen, og de kan være helt uvitende om at de selv har en søvnforstyrrelse, med unntak for ikke å føle deg uthvilt på å våkne.

Søvn deprivasjon

Hvis søvnen blir forstyrret på en jevnlig basis vil du mest sannsynlig utvikle helseproblemer. Dette omfatter depresjon, diabetes, fedme, kreft, høyt blodtrykk, hukommelsestap, skjelvinger, sløret tale, tåkesyn, emosjonelle lidelser og fysiske utfordringer. En studie ledet av Sanjay R. Patel ved Harvard Medical School, som involverer mer enn 82.000 sykepleiere, fant en økt risiko for død blant de som sov mindre enn seks timer hver natt. Det er fortsatt mer forskning er nødvendig for å fastslå den eksakte effekten av søvnmangel på kroppen.

Årsaker

Forskere vet ennå ikke nøyaktig hva som forårsaker REM søvn uorden. Men det synes å være mer utbredt i de med nevrologiske lidelser som Parkinsons sykdom, hjerneslag, demens og multippel sklerose for å nevne noen. Det er også kjent å forekomme i løpet av alkohol og narkotika tilbaketrekning, både ulovlig og resept. Riktig bruk av noen foreskrevet medisiner som antidepressiva kan forårsake søvnforstyrrelser også.

Behandlinger

Medisinering er vanligvis nødvendig for å behandle REM søvn uorden. Den hyppigst foreskrevne medisiner er Clonazepam som har vist seg å være effektiv i nærheten av nitti prosent av tilfellene. Dessverre er denne medisinen en beroligende og kommer med bivirkninger. Du og legen din kan bestemme når medisinering er hensiktsmessig og den beste måten å ta det. Siden dette er en livslang lidelse må du kanskje bo på medisinering på ubestemt tid, og dosen kan være nødvendig å øke over tid. Etablere regelmessig søvnvaner, unngå alkohol og visse typer medisiner, og behandling av sykdomstilstander hjelper også.

Livsstil endringer

Hvis du har REM søvn uorden må du gjøre endringer for å holde deg trygg. Denne tilstanden kan være spesielt hardt på familiemedlemmer som pasienten vil ofte ikke husker hva som skjedde. Du og din ektefelle eller partner kan trenge å sove i separate senger for å unngå skade på den andre personen. Å ha en etasje soverom, fjerning av skarpe gjenstander, plassere objekter foran vinduer, padding hodegjerder og clearing gulvene er viktig hvis du har en tendens til å forlate sengen under episoder.