Digidexo.com

Hvordan hjelpe eldre hjemme

Hvordan hjelpe eldre hjemme


Pensjonister kan møte de fleste av sine grunnleggende behov i hjemmet med et minimum av hjelp. Men de trenger ofte hjelp fra familie og venner for å veilede og foreslå endringer i sine liv som kan gjøre å bli gammel enklere. Den amerikanske administrasjonen on Aging oppfordrer eldre voksne å leve i sine hjem før det blir nødvendig for dem å flytte til et pleiehjem. Hvis du har en eldre person i livet ditt, kan du ta positive skritt for å hjelpe dem forbli trygg og komfortabel.

Bruksanvisning

•  Diskuter eldre persons behov med ham. Be om hans innspill, og respekterer hans autonomi. Noen eldre er motvillige til å innrømme at de trenger hjelp. Forsikre ham om at det viktigste målet er å hjelpe ham bo i sitt hjem.

Hjelpe henne å organisere alle sine dokumenter i en fil. Sette påminnelser på kjøleskapet. Henger en kalender i en fremtredende plass og merke viktige datoer. Sette penner og pads nær telefoner, slik at hun kan ta notater lett. Lag en liste over ofte brukte telefonnumrene, inkludert leger, familie, venner, transport og beredskap kontakter. Skriv stor og leselig, eller skriv en liste til en datamaskin for enkle utskrifter.

Kontroller hans hjem er trygt. Fjerne ledninger og tepper som kan føre til ulykker. Klar rot og utvide mellomrom mellom møbler. Flytt mest brukte kjøkken elementer til nederste hylle. Erstatte kokekar med lettere versjoner. Kjøpe et kjøkken gadget som åpner krukker trygt. Sett en gummimatte i badekaret for å unngå å skli. Installere en badestol i badekaret eller dusjen, hvis det er nødvendig. Koble natt lys. Sikre at karbonmonoksid og røykvarslere fungerer og endre batteriene regelmessig. Sørg for at vindu og dørlåser fungere ordentlig.

Hjelpe henne komme inn og ut av badekaret om nødvendig. Vask håret og føtter, trimme negler. Hjelpe noen til å hjelpe når hun forlater huset.

Hjelp ham å organisere medisiner i månedlige eller ukentlige pille beholdere. Skrive ut et diagram av medisiner, påfyll og doser hvor han kan ta opp å ta pillene på de riktige tider. The National Pleiere Biblioteket tilbyr en prøve diagram. Sikre at han tar sin medisinering ved å sjekke containere og diagrammet regelmessig.

Tilbered flere måltider og fryse dem slik at hun kan bare oppvarmer dem i mikrobølgeovnen. Oppmuntre henne til å holde mikrobølge mat på hånden og for å unngå å bruke komfyr og stekeovn, noe som kan være farlig.

Rengjør hans hjem ukentlig, spesielt i områder som krever bøying, for eksempel bad. Se for vedlikehold som må gjøres og sørge for reparasjon. Ta ut søpla.

Snakk med henne regelmessig for å se om hun høres sunt, trist eller bekymret. Minne henne om avtaler. Spør henne hvordan hennes uke er. Besøke henne i person så ofte som mulig.