Digidexo.com

Cervical radikulopati Symptomer

Livmorhals radiculopathy er i utgangspunktet skaden til roten av nerve i nakken (halsen) av ryggraden. Vanligvis er denne skaden skyldes noen form for komprimering innenfor en av ryggvirvlene og vil bringe om noen få symptomer som vil indikere at en skade har oppstått.

Smerte

En av de mest dominerende symptomer på livmorhals radiculopathy er smerte, og mye som noen smerter på grunn av press på en nerve i ryggen, kan det være alt fra en kjedelig banke til en skyte sensasjon. Denne smerten kan påvirke nakke, armer, skuldre og selv brystet.

Nummenhet

En annen ganske vanlig symptom på cervikal radikulopati vil innebære noe nummenhet i løpet av de armer, hender og fingre, samt halsen. Bredden av denne nummenhet vil avhenge av alvorligheten av skaden eller kompresjon.

Prikking

Noen ganger kan cervical radikulopati også manifestere hva som er best beskrives som en prikkende følelse i hender og fingre.

Svakhet

Hvis det er betydelig komprimering, kan en person som lider av cervical radikulopati også merke en mangel på styrke i armene og hendene.

Samordning

Av og til kan cervical radikulopati også føre til en mangel på koordinering i hendene og fingrene.