Digidexo.com

Hvordan bruke Peppermint som en Remedy

Peppermint er en av de eldste av alle naturmidler. Dateres tilbake til dagene av faraoene, har mint blitt brukt til å behandle en rekke plager og tilstander.

Bruksanvisning

Bruk peppermynte som en fordøyelseskanal hjelpemiddel. Peppermynte gir en velsmakende "mage te" og har lenge vært brukt som et middel for forholdene i mage-tarmkanalen. Tatt etter måltider, det gir lindring fra dårlig fordøyelse, halsbrann, flatulens (gass) og kolikk. Som en carminative med anti-krampaktig kvaliteter, gir det lindring for irritabel tarm-syndrom ved lettelser tarm kramper og lindre oppblåsthet.
Det er også brukt til å behandle kvalme, morgenkvalme og reisesyke.

Bruk den som en smerte-morder. Den smertelindrende egenskaper peppermynte olje er en annen av urt mest verdsatte terapeutiske egenskaper. Det har lenge vært avhengig av å lindre smerten av verkende og betente ledd, migrene og hodepine, samt nervesmerter.

Bruk som en decongestant. Menthol, det viktigste virkestoffet i peppermynte er en velprøvd decongestant. Tradisjonelt har utvannet peppermynteolje blitt brukt som et inhaleringsmiddel samt en kiste gni å behandle forkjølelse, influensa, feber og selv bronkitt. I dag er mentol damp godkjent av FDA som et middel for forkjølelse og influensa, særlig på grunn av sin slimløsende og decongestant egenskaper.

Bruk som en anti-krampaktig eller muskelavslappende. Peppermynte er en vanlig ingrediens i mange muskel gnir, "is" og hudkremer for smerter, betennelser og brenning. Brukes lokalt, har peppermynte en avkjølende og avslappende effekt på huden. Peppermynteolje absorberes lett inn i huden og gir en midlertidig smerte-lindring for muskelsmerter, kramper og spasmer. Det lindrer også den glatte muskulaturen i livmoren og fordøyelsessystemet, og gir avlastning for menstruasjonssmerter, samt mage og tarm kramper.

Bruk den som en antibakteriell og for virusinfeksjoner som forkjølelsessår og genital herpes. Det er brukt lokalt til det berørte området og brukes til å forebygge og bekjempe infeksjoner i sår og brannsår, for å frastøte insekter og behandle ringorm. Det er også brukt som et middel for bronkitt.

Hvordan forberede en Herbal Peppermynte Remedy

Lag en infusjon. Ta en kopp vann til en byll. Hell over en heaping teskje av tørket peppermynte. Dekk til og la det bratt i 10-15 minutter. Sil og drikke opp. Drikk 3-4 kopper om dagen

Gjør et skjær. Rør 10 til 20 dråper peppermynte skjær i ett glass vann. Ta tre ganger om dagen.

Gjør en eterisk olje. Rør 1 ts peppermynteolje i en kopp carrier olje (ren vegetabilsk olje). Masser den fortynnede blandingen i det berørte området. Bruk halvparten så mye eterisk olje for barn (1/2 teskje).

Gjør en urte komprimere. Suge en ren vaskeklut i en peppermynte infusjon. Brett kluten til om størrelsen på det berørte området og bruke den som en komprimere. La den stå på i 15-20 minutter. Gjenta om nødvendig.

Ta 1- 2 enteric-coated kapsler (0,2 ml hver) tre ganger per dag mellom måltider.

Tips og advarsler

  • For å holde det berørte området kjølt, pakk en ispose i et håndkle og legg på toppen av kaldt omslag. En varmtvannsflaske kan brukes på lignende måte for å opprettholde varmen av en varm kompress.
  • Bruk en kul komprimere for kløe eller svie og en varm komprimere for verkende muskler og hudinfeksjoner
  • Enterisk belagte kapsler er av spesiell fordel for irritabel tarm-syndrom og kolikk, fordi de frigir sine peppermynteolje i tarmen i stedet for i magen.
  • Ikke påfør peppermynte olje til huden din før du spe den med en olje base (også kalt en transportør olje), som det vil irritere.
  • Urtemedisiner må kun brukes i samråd med din lege eller annet lisensiert helse utøveren.