Digidexo.com

Svømmekløe faresignalene

Svømmekløe faresignalene


Cercarial dermatitt, kjent som Svømmekløe, er forårsaket av parasitter som lever i både fugler og ferskvannssnegler. Larvene fra parasitter luke og fortsette å utvikle seg i ferskvannssnegler. De så la sneglene og søker en vert på som de kan fullføre sin utvikling, slik som en fugl eller ferskvanns pattedyr. Dersom larvene kommer i kontakt med menneskelig hud, vil de graver seg inn i huden og forårsake en kløende utslett som kalles Svømmekløe.

Utslett

Den mest åpenbare tegn på Svømmekløe er utvikling av en hevet, rødt utslett på huden. Utslettet vil utvikle der huden ble utsatt for ferskvann. Utslettet kan se ut som små kviser, men kan utvikle seg til større, blister-lignende sår. Utslettet vil også klø. Mennesker er ikke egnede verter for larvene, og de vil dø i løpet av noen dager til en uke. Det er ikke smittsom, og kan derfor ikke overføres fra menneske til menneske. Utslett eller sår som utvikler pus bør undersøkes av en lege.

Kløe

Å behandle kløe forbundet med Svømmekløe, bruk en corticosteriod krem. Coat det infiserte området med natron lime eller bruke en anti-klø krem ​​som Calamine. Minimere kløe vil forebygge risikoen for sekundære bakterielle infeksjoner. Kløen vil vanligvis forsvinne i løpet av noen dager til en uke når larvene dø. Angrep av disse parasitter kan forårsake kløe uten utvikling av et utslett.

Forebygging

Den beste forebygging for Svømmekløe er å unngå dammer, innsjøer og andre vannområder der forholdene er ideelle for parasitten og dens larver å trives. Vær på utkikk etter usedvanlig varm vann der vannfugler er rikelig. Ikke bade i vannforekomster der du observere en overflod av snegler. For å minimere risikoen for å utvikle Svømmekløe, håndkle tørt eller dusj umiddelbart etter bading. Svømmekløe kan utvikle bare minutter etter bading, eller kan ta opp til 48 timer.