Digidexo.com

Hvordan å opprettholde en Foley kateter Drenering Bag i Dependent plassering

Et Foley kateter, også kjent som et kateter, er en myk plast eller gummi slange inn gjennom urinrøret inn i blæren for å tømme urin fra blæren. En Foley kateter er plassert når en person ikke kan kontrollere blærefunksjon. Urinen dumpes i en dreneringspose som ligger ved enden av røret. Avløpsposen må plasseres i avhengige stilling for å hindre urin fra sikkerhetskopiering i blæren. Avhengig posisjonering av posen utnytter tyngdekraften for å holde urinen strømmer inn i posen.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann eller bruk et vannløst antibakteriell løsning. Sett på et par engangs lateks eller nitril eksamen hansker. For å hindre smitte, tett opprettholde håndhygiene når du manipulere kateterstedet, slange eller drenering pose på noen måte.

•  Hold enden av kateteret som ligger nærmest innføringsstedet. Dette vil hindre at kateteret fra å bli fortrengt mens du plassere Foley kateter og drenering bag.

Plasser kateter drenering pose under nivået av hip bein. Blæren ligger bak skambenet over hoftene, noe som gjør hoftene en god landemerke for å bestemme avhengige stilling.

Inspiser slangen, som ønsker å sikre at det ikke er brettet eller vridd. Knekk i slangen vil skade slangen og årsaken urin for å sikkerhetskopiere i røret. Støttet opp urin vil resultere i en bakteriell infeksjon i urinblæren og urinveiene.

Sikre drenering bag til sengerammen ved hjelp av tape eller en plast krok når du er i et sykehus eller når du arbeider med en overnatting bag hjemme. Avløpsposen skal ikke berøre gulvet på noe punkt, så dette går posen sårbar for bakterier. Hvis du manipulere en etappe bag, sikre drenering bag til leggmuskelen med tape. I begge tilfeller, sørg for at du har litt slakk i slangen slik at omfanget av bevegelse.