Digidexo.com

Skin Care & keratosis

Skin Care & keratosis


Keratosis resulterer fra akkumuleringen av et overskudd av protein, keratin. Den måte på hvilken keratose manifesterer er avhengig av en rekke faktorer inkludert type keratose involvert. På grunn av sitt store utvalg av manifestasjoner, kan keratose bli feildiagnostisert som akne, vorter, føflekker eller hudkreft. Noen typer er ufarlig og krever ingen behandling, mens andre kan være pre-cancerous og krever legehjelp. Riktig hudpleie kan bidra til å gjøre keratose lettere å leve med.

Typer

Det finnes en rekke typer keratose inkludert seboreisk keratose, solar keratose, også kjent som aktinisk keratose, og keratosis pilaris som er noen ganger referert til som follikulær keratose. Seboreisk keratose er den vanligste formen for denne tilstanden. Ifølge Mayo Clinic, vil de fleste utvikle seboreisk keratose i løpet av livet. Mer enn 10 millioner amerikanere har aktinisk keratose, ifølge Skin Cancer Foundation. Keratosis pilaris antas å være arvelig og kan plage alle i alle aldre.

Betraktninger

Ingen form for keratose er smittsom. Denne tilstanden kan ikke bli tatt fra eller overføres til en annen person, ifølge KeratosisPilaris.org. Riktig hudpleie kan være effektiv i å forebygge noen former for keratose i å utvikle seg. Det er også noen effektive hudpleie behandlinger som kan fjerne eksisterende lesjoner, at de føler seg mindre irritert eller gjøre dem mindre iøynefallende, ifølge American Academy of Dermatology.

Identifikasjon

Keratosis kan manifestere på nesten hvilken som helst del av huden. Disse vekster kan vises som små, grove nupper som er noen ganger forveksles med akne. De kan ta på utseendet av en vorte. De kan variere i farge fra lysebrunt til brunt til svart. De kan være så liten som en acne kvise eller større enn en sølv dollar. Overflaten kan være glatt og voksaktig, eller humpete som kylling hud. Fordi det er så mye variasjon i utseendet på en keratose, anbefaler American Osteopathic College of Dermatology pasienter søker lege for ubestemte hudsykdommer.

Forebygging / løsning

Aktinisk keratose antas å utvikle seg som et resultat av kumulativ eksponering for solen, ifølge Skin Cancer Foundation. Ultrafiolett stråling som sendes ut av solarier kan også bidra til utvikling av aktinisk keratose. Begrense soleksponering og bruke solbeskyttelse kan bidra til å forhindre eller forsinke utviklingen av denne type keratose, ifølge Skin Cancer Foundation. Både keratosis pilaris og seboréisk keratose antas å være arvelig genetisk eller i naturen, i henhold til Mayo Clinic, slik at ingen hudpleie er egnet til å forebygge utviklingen av disse typer keratose.

Behandling

De fleste typer keratose er godartet og krever ikke medisinsk behandling, ifølge American Academy of Dermatology. Siden aktinisk keratose anses å være pre-kreft, bør individer kontakt lege. Keratose kan fjernes ved cryosurgery, electrocautery eller curettage prosedyrer i et legekontor, ifølge Mayo Clinic. Mange aktuelle medisiner, inkludert fluorouracil, Imiquimod og Diclofenac kan også være effektive behandlinger, ifølge Skin Cancer Foundation.