Digidexo.com

Hvordan å kle seg i ekstremt kaldt vær

Hvordan å kle seg i ekstremt kaldt vær


Ekstremt kaldt vær kan være farlig for de som ikke bruker riktig klær. Ekstreme kalde forhold kan forårsake frostskader, hypotermi, eller til og med død. For å unngå unødvendig lidelse i ekstrem kulde, anbefaler den amerikanske Antarctic Program at du bære en rekke lag utformet for å holde vind, regn og snø vekk fra huden din under ekstremt kaldt vær,.

Bruksanvisning

•  Bruk et lag med lang ullundertøy som base - longjohns og en langermet topp. Velg termisk undertøy laget av polypropylen, som er den tykkeste termiske materiale som er tilgjengelig. Du kan også velge ull eller silke ullundertøy hvis du foretrekker naturlige fibre. Layer minst to par tykke sokker for å holde føttene varme.

Legg et andre lag av fleece, ned eller ullklær. Tykke ullen bukser og en ullgenser vil legge til et middels nivå av varme. Velg lette klær som ikke veier deg ned, og unngå bomull som det absorberer fuktighet og tørker ikke ut lett i kaldt vær, noe som betyr at det kan fryse i ekstreme værforhold.

Avslutt med en vindtett og vanntett jakke og ytre bukser. Unngå ytterplagg med en løs veve som gjør at vinden å komme gjennom. Velg en jakke med hette for å beskytte hodet. Den type yttertøy du trenger, avhenger av hvilken type forhold du har med å gjøre; tørt kaldt vær krever forskjellig yttertøy enn fuktig kaldt vær. Spør selgerne hos din lokale utendørs butikken for råd om den beste yttertøy for din situasjon.

Legg til et skjerf, votter og en lue. Votter tilby mer varme enn hansker, ettersom fingrene kan berøre hverandre og avgir mer varme. Bruk en skjerf over munnen, noe som vil bidra til å beskytte lungene dine. Du kan også velge en balaclava eller en hals gamasje snarere enn et skjerf; de vil bidra til å holde ansiktet varmt samt halsen og lungene.

Bruk tykke såler støvler for å holde føttene varme. Velg en størrelse som gjør det mulig for dine tykke sokker. Se etter en sko eller støvel som har god trekkraft, er vanntett og har et varmt fôr.

Tips og advarsler

  • Hvis du føler deg selv å bli kald, den beste måten å bli varm, er å begynne å bevege seg. Gå raskt, og du vil være følelsen varmere på kort tid.
  • Hvis du får varmere og ta lag av, sørg for at du setter dem på igjen når du slutter å bevege å fange varmen og unngå å få frostskader senere.