Digidexo.com

Største årsakene til stress

Største årsakene til stress


Stress er forårsaket av ulike stressfaktorer for ulike mennesker. En stressor er noe som gjør en person ubehagelig, engstelig, trist eller sint. Studier viser at for folk flest de største årsakene til stress er skole for unge mennesker og arbeid for eldre mennesker. Men det er mange andre dagligdagse hendelser som kan føre til stress i mennesker i alle aldre.

Young People

Ifølge en meningsmåling fra Associated Press og MTV i 2007, er skolen den vanligste stressor blant 13- til 17-åringer. For 18- til 24-åringer, turnus at stress å arbeide og pengesaker. Ifølge opplysninger gitt av health.gov, i tillegg til skolearbeid, unge mennesker også finne stress i overbelastet tidsplaner, vennskap problemer, flytte til en ny skole, hjem og familiesituasjoner, og pubertet, som bringer endringer i kroppen så vel som til sosialt liv, hormoner og selvtillit.

Voksne

Stressfaktorer hos voksne er like varierte som de aktivitetene de står overfor hver dag. Mange voksne står overfor arbeidsplassen og økonomisk stress, ifølge informasjon publisert på health.gov, samt forholdet og familiær stress. Skilsmisse, separasjon, ekteskap, engasjement, eller død av en kjær kan alle være årsaker til stress. For foreldre, strekker stress til bekymring over sine barn, fra å betale for sin høyskole utdanning eller barnepass for å holde dem friske og trygge. Alvorlige problemer som helseproblemer og arbeidsledighet kan føre til stress, men daglige hendelser kan også, som trafikk, betale regninger, eller bare ha en samtale som plager deg.

Short-Term Effekter

Stress kan føre til mange forskjellige kortvarige virkninger, både emosjonelle og fysiske. Folk som er stresset kan føle bekymring, irritabilitet, sinne, depresjon eller manglende evne til å fokusere. Fysisk, kan folk som er stresset være ute av stand til å sove, føler smerter i hodet, nakken, ryggen eller magen, eller merke en endring i deres vekt eller spisevaner.

Langtidseffekter

For mye stress som går på for lenge, ifølge health.gov, kan forlenge kortsiktige symptomer på stress, som fører til søvnløshet, mer intense muskelsmerter eller depresjon. Noen studier viser langvarig stress kan føre til hjertesykdom og andre alvorlige forhold. Opplever disse effektene for lenge kan også føre til usunne vaner som røyking, drikking eller bruk av narkotika.

Forebygging / Ledelse

Ikke alle stress behov for å forhindres; litt stress er bra for deg og kan gjøre livet spennende, som å se en sportsbegivenhet, følelsen en spennende fra en fornøyelsespark tur eller snakke i offentligheten. Imidlertid må stresset forvaltes riktig for å holde seg friske. Stress kan administreres på mange måter, fra å unngå visse stressende aktiviteter, for å lære å takle eller godta visse stressfaktorer. For folk flest, kutte ned på en travel timeplan, slik at tid hver dag for å trene, slappe av og lære å akseptere de tingene de ikke kan forandre kan alle hjelpemiddel i å håndtere stress.