Digidexo.com

Typer av hypertensjon medisiner

Typer av hypertensjon medisiner


Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en vanlig medisinsk tilstand som oppstår når kraften av blodet er for sterkt mot blodårene. Hypertensjon kan skade blodårer, nyrer og øyne og hjerte, og fører ofte til et hjerteinfarkt, hjerneslag eller aneurisme. Hypertensjon er ofte styrt av blodtrykket medisiner.

Diuretika

Diuretika, også kjent som "vanndrivende", er ofte det første valget av hypertensjon medisiner. Diuretika hjelpe nyrene flush overskytende natrium og vann ut av kroppen. Dette reduserer blodvolumet og senker blodtrykket. Diuretika ofte utarme pasientens kaliumnivå, så mange leger også foreslå å ta en kalium supplement sammen med vanndrivende. Andre vanlige bivirkninger av diuretika inkluderer hyppig vannlating, tretthet, muskelkramper, diaré eller forstoppelse, svimmelhet og høye blodsukkernivå.

ACE-hemmere

Angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere effektivt behandle hypertensjon ved å blokkere dannelsen av angiotensin-converting enzyme. Dette enzym er et naturlig forekommende hormon som utløser vann og natrium-retensjon og forminsker blodkar. ACE-hemmere bidra til å beskytte nyrene av hypertensjon pasienter som også lider av diabetes, koronarsykdom, nyre dysfunksjon eller hjertesvikt. Vanlige bivirkninger av ACE-hemmere inkluderer kalium oppbevaring, tørr hoste og en hoven hals, tunge eller lepper.

Angiotensin II-reseptorblokkere

Angiotensin II-reseptorblokkere bidra til å redusere høyt blodtrykk nivåer ved å blokkere virkningen av angiotensin-converting enzyme. Dette gjør at blodårene til å slappe av og blodet til å flyte mer fritt. Angiotensin II-reseptorantagonister i økende grad foreskrevet fordi de ikke forårsaker noen av de vanligste bivirkningene av andre antihypertensiva. Angiotensin II-reseptorantagonister er ofte foreskrevet for hypertensjon pasienter som har hjertesvikt, nyresvikt, diabetes og koronarsykdom.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsiumkanalblokkere slappe av musklene i blodårene ved å bremse ned bevegelsen av kalsium inn i cellene i arteriene og hjertet. Denne nedgangen svekker hjertemuskelsammentrekninger og utvider blodårene, noe som bidrar til å senke blodtrykket. Kalsiumkanalblokkere er ofte foreskrevet for pasienter med uregelmessige hjerteslag, kalt arytmier, fordi de også bremse nerveimpulser i hjertet. Vanlige bivirkninger for denne typen hypertensjon medisiner er hodepine, forstoppelse, ødem og bradykardi, som er en bremset hjertefrekvens.

Reninhemmere

Renininhibitorer er hypertensjon medisiner som senker aktiviteten av renin, et enzym som produseres i nyrene som starter en kjedereaksjon som øker blodtrykket nivåer. Renininhibitorer vokser i bruk fordi de holde blodtrykket jevnt hele dagen. Renin hemmer bivirkninger er diaré og problemer med å svelge eller puste på grunn av hovne lepper, hals eller tunge. Renininhibitorer er ganske ny, og deres langsiktige sikkerheten og effektiviteten er fortsatt under vurdering.