Digidexo.com

Bivirkninger av Generic Toprol

Toprol er en resept legemiddel tilgjengelig for å forhindre hjerteanfall og til behandling av brystsmerter og høyt blodtrykk. Toprol er produsert av Astrazeneca og har blitt godkjent av FDA siden 2001 generisk form av Toprol er tilgjengelig under navnet Metoprolol. Bivirkninger av Toprol og dens generisk ekvivalent inkluderer racing hjerte, pustevansker, gulfarging av hud og øyne, svimmelhet og kvalme.

Dosering

Toprol (Metoprolol) er tilgjengelig i doser på 25 til 100 mg. Dosen av Toprol vil avhenge av hvor alvorlig tilstanden din er. Det er svært viktig at du tar Toprol nøyaktig slik det var foreskrevet, og ikke hoppe over en dose. Hvis du glemmer å ta en dose med Toprol, ta den så snart du husker det. Hvis du er innenfor fire timer for å ta neste planlagte dose, ikke ta den glemte dosen, da dette kan forårsake Toprol overdose. Symptomer på Toprol overdose inkluderer en ustø hjerterytme eller hjertebank, pustevansker, svimmelhet eller svakhet, og har blå-farget negler (dette indikerer en mangel på oksygen i blodet). Søk øyeblikkelig medisinsk behandling hvis du frykter at du opplever Toprol overdose.

Bivirkninger: Moderat

Bivirkninger av Toprol og dens generisk ekvivalent inkluderer impotens, eller å ha en redusert sexlyst. Andre bivirkninger er angst eller utmattelse. Kvalme og oppkast kan også forekomme som et resultat av å ta Toprol. Hvis du opplever disse bivirkningene etter å ha tatt Toprol, snakk med legen din om hvilke endringer du kan gjøre for å bidra til å forhindre bivirkninger oppstår.

Toprol og depresjon

Mens Toprol-relatert depresjon som en bivirkning er sjelden (forekommer hos cirka 3 prosent av de som tar medisiner), kan det være en alvorlig tilstand. Hvis du har en historie med depressive symptomer eller har blitt diagnostisert med klinisk depresjon, snakk med legen din om det før du tar Toprol. Toprol kan føre til en forverring av depresjon symptomer som allerede finnes, eller det kan føre til depresjon symptomer skal vises. Tegn på depresjon inkluderer problemer med å sove eller forsove, endring i appetitt, konsentrasjonsvansker eller redusert interesse for hobbyer. Hvis du opplever depresjon som følge av å ta Toprol, må du diskutere saken med legen din. Hvis du føler for å skade deg selv eller andre, søke akuttbehandling.

Bivirkninger: Alvorlig

Mer alvorlige bivirkninger av Toprol som krever umiddelbar medisinsk behandling inkluderer en følelse av å være ør eller svimmel, plutselig hevelse i ankler, eller følelsen kortpustethet. Ujevn, racing hjerterytme eller gulfarging av hud og øyne kan også forekomme. La legen din vet umiddelbart hvis du har opplevd en veldig mørk urin eller tap av appetitt etter å ha tatt Toprol eller sin generisk ekvivalent.

Forholdsregler

Det er viktig at du fortsetter å ta medisinen, selv om du ikke føler deg syk. Høyt blodtrykk ofte ikke har symptomer. Plutselig stopper denne medisinen kan føre til brystsmerter eller hjerteinfarkt, som kan være dødelig. Ikke bruk alkohol mens du tar Toprol. Det er viktig at du ikke tar Toprol hvis du har hjerte tilstander som langsom hjerterytme eller hjerteblokk. Snakk med legen din om din medisinske historie før du tar Toprol.