Digidexo.com

Mat for bukseseler

Mat for bukseseler


Får tannregulering kan hjelpe deg å få et sett med rette Pearly hvite, men kommer med sin del av ulempene. Visse matvarer kan få fast i tannregulering, som kan føre til ubehagelig og noen ganger pinlige situasjoner. Det er mange matvarer du kan spise, men som er mindre sannsynlig enn andre til å sette seg fast i tannregulering.

Dairy

De fleste melkeprodukter er myk og lett å tygge, noe som gjør dem ideelle matvarer for folk med tannregulering. Noen valg inkluderer yoghurt; oster, (for eksempel kremost, brie, cottage cheese, cheddar og sveitsiske) rømme, melk og pudding.

Brød

Velg brød som er myke og har ingen synlige frø eller korn som kan sette seg fast i tannregulering. Velg hvit, hvete eller pumpernickel brød. Du kan spise rugbrød hvis den ikke har karve. Muffins uten nøtter eller frø er også gode valg. Noen andre alternativene inkluderer cornbread, tortillas, pitabrød og engelsk muffins.

Korn

Alltid være sikker på å myke korn ved å tilberede dem helt. Enkelte korn er bedre egnet for personer med tannregulering. Noen av disse inkluderer spaghetti, linguine, quinoa, couscous og nudler.

Kjøtt

Velg ømme, myke kjøttstykker enn tøffere kutt som kan sette seg fast i tannregulering. Sats på kylling lår kjøtt, langsom tilberedes svinekjøtt og oksekjøtt, kylling salat, tunfisk, lunsj kjøtt og de fleste typer fisk.

Grønnsaker og belgfrukter

Grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold for alle mennesker. Når du har tannregulering, velger grønnsaker som avokado, potetmos, søtpoteter, spinat og grønnkål. Belgfrukter, også kjent som bønner, bør være mashed før du spiser dem. Prøv å spise refried bønner eller hummus. Grønnsaker supper er også et smart alternativ for de med tannregulering.

Frukt

Frukt kan ofte bli sittende fast i tannregulering, så velg en myk variasjon. Du kan også blande flere typer frukt i en smoothie. Noen gode valg er bananer, applesauce og fruktjuicer.

Treats

Du kan spise iskrem hvis du har tannregulering, men velg en type uten sjokoladebiter og andre chunky elementer som kan sette seg fast i tannregulering. Du kan også spise myke kaker og og milkshake som behandler.