Digidexo.com

Liste over matvarer som inneholder Perubalsam

Liste over matvarer som inneholder Perubalsam


Perubalsam er en vanlig ingrediens i matvarer og husholdningsprodukter som forårsaker allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Det er viktig at de med allergi eller overfølsomhet er klar over matvarer som inneholder blandingen. Unngåelse krever grundig undersøkelse om ingrediensene som brukes i matlaging, særlig i restauranter der ingrediens lister ikke er lett tilgjengelig og ansatte vet ikke alltid ingrediens egenskaper.

Origin of Perubalsam

Perubalsam er høstet fra Peru balsam treet i Sør-Amerika. Stoffet er kokt fra barken på treet og samlet som et sekret fra tre av treet der barken har blitt strippet. En tykk brun væske, har ubehandlet Peru balsam en bitter varm smak og aroma av vanilje og kanel. Andre vanlige navn er balsam Peru, Black Balsam, Peruansk balsam, indisk balsam og Peru balsam.

Stoffer i Perubalsam

Kjemiske komponenter og andre stoffer lagt til perubalsam blanding også forårsake allergiske reaksjoner, mest typisk kontakteksem. Væskefylte blemmer, hevelse, kløe og rødhet er vanlige symptomer. Selv Perubalsam er ikke lenger mye brukt som mat smakstilsetning, er ett møte nok for svært følsom å ønske å unngå det.

Various perubalsam blandinger inneholde følgende stoffer eller deres derivater: benzylbenzoat og andre benzoatene, benzyl acetate, benzosyre, benzaldehyde, benzyl salicylate, kanel aldehyd, sitrusskall, nellik, coniferyl alkoholer, kumarin, eugenol, farnesol, Isoeugenol, nerolidol , resinous stoffer, tea tree olje og vanillin. De cinnamates, benzoater, og terpenoids synes å være de vanligste syndebukkene når det kommer til allergiske reaksjoner.

Sensitive personer ofte reagerer på en eller flere av disse ingrediensene, og er allergitesting nødvendig for å identifisere den nøyaktige allergen. Se etter disse kjemikaliene på mat etiketter og tilnærming med forsiktighet.

Flavored Drikkevarer og mikser

Favoritt mat som kan inneholde perubalsam er sjokolade, cookies, frokostblandinger, desserter, saus og saus mikser. Siden blandinger og ingredienser er brukt til smaken andre elementer, sporing uakseptable forbindelser innlemmet i andre matvarer dekker mye territorium og gjør identifisering enda vanskeligere. Aperitiffer, vin og brennevin bør sjekkes siden Peru balsam brukes som smakstilsetning for å gi en varm, vanilje notat. Colas, brus og smakstilsatt drikkevarer er de mest sannsynlige alkoholfrie kilder til stoffet.

Krydder

En rekke av krydder, krydderblandinger og smakstilsetninger som brukes i matvarer, inkludert Jamaican pepper, kanel, nellik, muskat, paprika, karri og vanilje er relatert til perubalsam og kan føre til lignende reaksjoner hos disponerte personer.

Andre kilder

Noen typer tyggegummi og smakstilsatt tobakk, men ikke mat, også inneholde perubalsam. En rekke aktuelle medisiner, leppe medisiner og salver inneholder ingrediensen, slik at leger og farmasøyter trenger å vite hvis pasienten er allergisk mot perubalsam.