Digidexo.com

Hvordan Mikrober kan være nyttig eller skadelig

Hvordan Mikrober kan være nyttig eller skadelig


Mikrober, eller mikroskopiske organismer, er overalt, bosatt i mat, og selv inne i menneskekroppen. Mikrober er vanligvis forbundet med å være skadelig, og noen kan forårsake sykdom, men mange mikroorganismer som probiotika er gunstig for helsen vår.

Funksjoner

Fordelaktig mikrober er viktig i livet. Mikrober utføre funksjoner som næringsstoff resirkulering ved å bryte ned døde skrotter, forbedre menneskers helse gjennom fordøyelses bistand og øke immunitet, og gi oss mat som øl og yoghurt. Noen mikroorganismer, selv bidra til å bryte ned avfall fra industri og husholdninger, og de brukes i behandlingen av vår avløpsvann ved å fjerne organiske materialer fra vannet.

Eksempler

Noen gunstige mikrober inkluderer Lactobacillus acidophilus, som er en probiotiske som bor i vår fordøyelseskanal hjelpe fordøyelsen og undertrykkelse av sykdomsfremkallende bakterier. Saccharomyces cerevisiae, eller bakegjær, gjør brød stige. Pseudomonas putida er en av mange mikroorganismer som brukes ved vannbehandlingsanlegg for å rense avfalls fra kloakkvann. Mikrober kan også brukes som naturlige antibiotika for å behandle infeksjoner som mikroben, Streptomyces.

Advarsel

Skadelige mikrober er en vesentlig årsak til sykdom hos dyr, mennesker og avlinger. De er også forbundet med forringende og nedbrytning av våre matvarer, tekstiler og boliger. En organisme som kan forårsake infeksjonssykdom kalles et patogen. Fire grupper av mikrober som inneholder patogener er bakterier, sopp, protozoer og virus. Noen av skadelige mikrober inkluderer kopper forårsaket av et virus, malaria fra en protozoan og kolera som er forårsaket av en bakteriell patogen.