Digidexo.com

Hva Er Addiction Severity Index?

The Addiction Severity Index er et vurderingsverktøy for å hjelpe fagfolk i behandling av personer med rusmiddelproblemer. Dette verktøyet er nyttig fordi det er nyttig for å bestemme klientens grad av stabilitet. Det kan også brukes ved å sammenfatte end-of-behandling endringer.

Historie

The Addiction Severity Index (ASI) ble utviklet i 1980 av A. Thomas McLellan og hans kolleger ved University of Pennsylvanias senter for studier av avhengighet, ifølge Treatment Research Institute. Dette verktøyet har vært brukt i forskning og behandling siden den gang etter å ha blitt standardisert.

Beskrivelse

ASI er et intervju format som dekker sju områder i klientens liv. Den dekker medisinsk, sysselsetting / support, narkotika og alkohol, juridiske, familiehistorie, familie / sosiale relasjoner og psykiatriske problemer. Intervjuet som dekker disse spørsmålene er utført av en utdannet tekniker eller rådgiver.

Trening

Treningen for ASI består av to videoer og tre instruksjonsmanualer. En kliniker kan administrere denne testen etter sel- trening ved å se videoene og bruker den manuelle. Imidlertid er det foreslått at en en-dags treningsøkt være ferdig for optimal forberedelse.

Slik fungerer det

ASI tar omtrent en time å fullføre. Intervjueren stiller spørsmål notert på ASI form, og deretter bestemmer alvorlighetsgraden på en 10-punkts skala (0-9). Datamaskinen genererer data etter at tilrettelegger går inn tallene og bestemmer avhengighet alvorlighetsgraden av kundens siste 30 dagene.

Fordeler

Fordelen med denne test er at den er lett å lære å administrere. Det er også enkelt å anvende. Det har vist seg å være kostnadseffektive og nøyaktige i vurdering av enkeltpersoner og deres rusmiddelspørsmål. Det er også nyttig i vurderingen av andre psykososiale problemer som kan påvirke behandlingsforløpet.