Digidexo.com

Hva er behandlingen for Pes planus?

Hva er behandlingen for Pes planus?


Pes planus er en tilstand der buen på foten er ikke intakt, og treffer bakken. Jo mer vanlig navn på tilstanden er flat fot eller falne buene. I noen mennesker, buene aldri riktig utvikle i løpet av barndommen, mens andre utvikler tilstanden som følge av en skade eller som de alder. Mange som er plattfot ikke opplever noen smerter eller andre problemer som følge av tilstanden, men noen kan utvikle fot, ankel, eller smerter. Når en lege er å avgjøre om du skal behandle pes planus, er årsaken til tilstanden vanligvis tatt i betraktning.

Kirurgi

De fleste mennesker med flate føtter har fleksible føtter som kan bevege seg for å imøtekomme buen i en sko, for eksempel. Men noen mennesker har stive føtter som kan gjøre tilstanden mer belastende og smertefullt. I slike tilfeller kan en lege utføre et kirurgisk inngrep for å rekonstruere en bue i foten. Flere typer prosedyrer er tilgjengelig, inkludert kirurgi for å reparere sener i området av buen, men disse behandlingene er vanligvis forbeholdt pasienter som ikke responderer på andre, mindre invasive behandlinger.

Bukseseler og innlegg

Noen mennesker med pes planus kan bruke en spenne eller sko sette inn for å korrigere tilstanden eller gjøre det mer behagelig. Faktisk er et par sko som passer godt og har god bue støtte nok til å lette symptomer hos noen mennesker. Når tilstanden utvikler seg på grunn av nerveskader eller problemer med musklene i føttene, kan en spenne eller sko innsats ofte hjelpe med smerte.

Pain Relief

Fordi fot og ankel smerter er de primære klager på folk med flate føtter, felles, over-the-counter smertestillende midler er ofte alt som er nødvendig for å bidra til å lette ubehag. Hos pasienter hvis tilstand er et resultat av problemer med sener i foten, er en anti-inflammatorisk smertestill det beste valget.

Fysioterapi

Et annet alternativ behandling for pes planus er fysioterapi. Arbeide med en fysioterapeut kan bidra til å forbedre styrken i buen på foten, noe som kan bidra til å lindre symptomene. Terapeuter kan også anbefale øvelser du kan gjøre på egen hånd for å bidra til å forbedre tilstanden.