Digidexo.com

MRSA Retningslinjer

MRSA står for meticillin-resistente Staphylococcus aureus, som er en stamme av bakterier som er resistente mot de fleste antibiotika. Også kalt Staph, MRSA-infeksjoner oppstår vanligvis i helserelaterte miljøer som sykehus og sykehjem. Et samfunn assosiert MRSA har vist seg nylig i folk som ikke har vært på et sykehus, men kom i kontakt med andre, for eksempel i treningsstudioer eller barn i barnehage.

Identifikasjon

Når MRSA gjør infisere kroppen, vil visse symptomer. Du vil legge merke til små røde nupper på huden din som kan ligne en kvise eller byll. Disse humper forstørre raskt med pus og bli hoven og smertefull. Det koker kan vises hvor som helst på kroppen din og kan bli livstruende hvis infeksjonen trenger dypt inn i kroppen hvor det kan påvirke vitale organer.

Behandling

Komme til en lege eller legevakten raskt hvis du oppdager en kvise eller byll som vokser raskt og blir rød og smertefull. Koke kan også føles varm å ta på. Andre symptomer på en alvorlig staph infeksjon inkluderer brystsmerter, tretthet, muskelsmerter, kortpustethet, hodepine og feber. Testene vil bli utført for å bekrefte hva bakterier som forårsaker infeksjonen. Vev fra det infiserte området er tatt og testet sammen med blod-og urinkulturer. Pus er tømt fra infisert byll og antibiotika foreskrevet. Intravenøs antibiotika blir gitt dersom en alvorlig MRSA-infeksjon er diagnostisert. Fullfør alle antibiotika selv om du føler deg bedre som avslutning av behandling kan ikke drepe all infeksjon i kroppen, og kan gjøre bakterier mer motstandsdyktige mot antibiotika medisiner. Antibiotika som kan brukes til å bekjempe en MRSA-infeksjon inkluderer Septra, Bactrim, Zyvox og Vancocin.

Forebygging

Gjøre enkle forebyggende strategier går langt i å beskytte deg selv og din familie fra skadelige infeksjoner. Hold åpne sår eller sår dekket. Bakterier kommer inn i kroppen gjennom åpne kutt eller sår, og ved å holde dem dekket du redusere risikoen for infeksjon. Vask hendene ofte, spesielt når du besøker et helserelatert anlegget. Ikke del personlige ting som barberhøvler, håndklær, sminke og klær. Tørk atletisk utstyr med en sterilisert tørke før du bruker. Ikke sitte i et boblebad med en person som har et åpent sår. Bære små beholdere av rensemiddel med deg slik at du kan bruke den etter skyve en dagligvarebutikk handlevogn, etter pumping gass eller håndtering restaurantmenyer.