Digidexo.com

Hvordan behandle Falsk krupp

Falsk krupp er en luftveisinfeksjon som forårsaker luftveiene som fører til lungene blir hovne og betente. Det er preget av en hard hoste som ligner en sel barking; en skurrende lyd når inhaling; og feber. Hardest rammet er barn mellom 6 måneder og 3 år.

Hvordan behandle Falsk krupp

Hold og komfort barnet. Agitasjon og frykt kan forverre symptomene.

Bruk en kjølig tåke luftfukter eller vaporizer. Tåken vil hjelpe lindre luftveis hevelse og løsne sekret.

Slå på dusjen til damp opp rommet, og deretter ta barnet inni. Sitt på toalettsetet eller på en stol. Hold barnet i dampende rom i 15 minutter. Les en bok høyt for å bidra til å holde ham eller henne rolig.

Heise barnet opp og ta ham eller henne ut i den kjølige natteluften (mest krupp oppstår om natten). Falsk krupp reagerer vanligvis raskt til fuktig luft.

Lag din egen krupp telt. Plasser vaporizer under barnets seng. Drapere et teppe over en barneseng (bruk en paraply hvis barnet er gammelt nok for en seng). Dette vil fange dampen.

Unngå å la barnet ditt alene under krysset teltet. Du må holde seg våken for å overvåke symptomer.

•  Oppmuntre barnet til å drikke væske, spesielt klare seg. Dette bidrar til å tynne slim.

8. unngå melk, som det gjør sekreter tykkere.

Fortsett å vurdere symptomer. Hvis krysset ikke blir bedre etter å ha prøvd flere metoder for egenomsorg (damp, natteluften, falsk krupp telt) i minst 15 minutter hver eller ser ut til å forverres, må du kanskje gå til legevakten.

Hint

  • De fleste tilfeller av falsk krupp svare på egenomsorg, og sjelden er medisinsk intervensjon er nødvendig. Falsk krupp kan også være forårsaket av en allergi, eller kan være et tidlig tegn på astma.
  • Kryss forveksles ofte med krupp epiglottitt, som er forårsaket av en bakteriell infeksjon, og kan være livstruende.
  • Hvis barnet ditt er gisper etter luft, sikling og ikke kan svelge, eller har et blålig skjær i huden, oppsøke legevakt umiddelbart.
  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.