Digidexo.com

Laboratorieprøving for komplementfaktorer C3 & C4

Laboratorieprøving for komplementfaktorer C3 & C4


De C3 og C4 komplementfaktorer er to av de 20 molekylære proteiner som finnes i komplementsystemet i kroppen. Den komplementsystemet aktiveres av en immunrespons som fører til en foss effekt som proteiner er utløst og arbeide for å eliminere patogener og infeksjoner. Unormale eller lave nivåer av disse proteinene på grunn av genetiske eller fysiske risikofaktorer kan forårsake komplementsystemet svikter. Laboratorieteknikere kan bruke flere tester for å overvåke nivåer og atferd av C3 og C4 proteiner.

Hvorfor teste?

Tester undersøkte nivåene av komplement-proteiner kan identifisere en rekke lidelser, inkludert autoimmune sykdommer som lupus nefritt, systemisk lupus erytematose, og arvelig angioødem. Alle tre forstyrrelser blir identifisert ved nedsatt funksjon av C3 og C4 utfylle faktorer. Sykdommer slik som cirrhose, sepsis, malaria og hepatitt er også kjent for å redusere funksjon for de to, mens kreft og ulcerøs kolitt, er angitt i en økning i C3 og C4 funksjon. Testing C3 og C4 komplement faktorer kan bidra til å identifisere disse sykdommer, og i noen tilfeller, å overvåke behandlinger.

Teste Hele komplementsystemet

Innledende problemer med nivået og funksjonen av C3-og C4-proteiner kan identifiseres med en screening av den totale komplement-systemet, kjent som CH50 assay totale hemolytisk komplement, eller hele komplement titer. En slik test kan identifisere om problemet slik at pasientens symptomer er i komplementsystemet. Hvis testen viser unormal aktivitet, kan ytterligere testing av de individuelle komplementer skal testes.

C3 Testing

En enkel blodtest blir utført for å bestemme funksjonen av C3-og nivå i kroppen. Avhengig av sykdommen, kan laborant ønsker å teste andre fluider slik som leddvæske som kan være en mer nøyaktig indikasjon på komplementfunksjon i bestemte deler av kroppen. Det normale nivået for C3 er 75-135 mg per desiliter.

C4 Testing

C4 protein er nært knyttet til C3 protein, fungerer som neste trinn i sekvens av reaksjoner som preger komplementsystemet funksjon. Utvinning av protein fra blodet eller leddvæske muliggjør teknikere for å måle C4 nivå. C4 nivåer bør ligge mellom 12 mg per desiliter til 72 mg per desiliter hos menn, og 13 mg per desiliter til 75 milligram per desiliter i kvinner.