Digidexo.com

Hvordan virker kroppen å fjerne triglyserider?

Triglyserider: bra for deg?

Ordet "triglyserid" er vanligvis ikke brukes positivt i diskusjoner om hjertesykdom og diabetes. Leger blir bekymret over triglyseridnivåer hos pasienter med disse betingelsene. Likevel triglyserider er også bra for deg. Så hvordan fungerer kroppen avtale med overflødig triglyserider?

Hva er triglyserider?

Triglyserider er en kjemisk forbindelse laget av fet acids.They utgjør mesteparten av fettet som folk fordøye. Når kroppen forbrenner kalorier det er behov for energi og har leftovers, forvandler det dem til triglyserider og lagrer dem i fettcellene for fremtidig bruk. På denne måten, triglyserider er viktig for helsen din. Men å ha for mange triglyserider i kroppen din i stor grad kan bidra til metabolsk syndrom, som setter deg i fare for diabetes og hjertesykdommer. Eksperter ved American Heart Association sier at et triglyseridnivå på mer enn 150 mg regnes som høy.

Normal Metabolism and Exercise

Kroppen blir kvitt triglyserider gjennom vanlig metabolisme hvis alle de organer arbeider på normale nivåer. I normal metabolisme, hvor den eneste kaloriinntak er det som er brukt av kroppen, vil overskudds triglyserider kombinert med avfall i tynntarmen.

Regelmessig trening kan også bli kvitt overflødig triglyserider. Trening som forbrenner kalorier utover hva kroppen din bruker vanligvis fører til en kjemisk forandring i triglyserider. Exercise endrer dem til acetyl CoA, et kjemikalie benyttes til energiproduksjon. Den acetyl kombineres med oksygen, som deretter blir karbondioksid og vann som er brent opp i øvelsen.

Hjelpe kroppen din

Den største bidragsyteren til overflødig triglyserider er fedme. Foruten trening, kan justere kostholdet ditt også hjelpe kroppen din i å bli kvitt triglyserider. Kroppen din trenger fortsatt sukker og komplekse karbohydrater som finnes i frukt, grønnsaker og belgfrukter. Behandlet sukker og karbohydrater, derimot, kan gjøre kroppen din blod sukker pigg og begynne å lagre det i dine fettceller. Bli kvitt søtsaker og bearbeidede karbohydrater (som kan finnes i korn sirup og nesten ingen bestanddeler som ender på "-ose") og holde seg til de "gode" sukker kan hjelpe kroppen din å kvitte seg med overflødig triglyserider. Transfett bør også være eliminert.