Digidexo.com

Vanlig interstitiell pneumonitt lungesykdom

Denne lungesykdom innebærer en spesifikk betennelse i interstitium i lungene. Den interstitium er vev som sitter mellom de luftblærer i lungen. Vanlig interstitiell lungebetennelse er en uvanlig autoimmun lidelse som verken årsak eller kur er ennå ikke funnet. Forskjellige behandlinger er brukt, selv om.

Beskrivelse

Sykdommen involverer inflammasjon og oppbygging av væske i interstitium. Sykdommen er ikke lokalisert i et bestemt område i lungene, men har en tendens til å gjennomstrømme hele lungen. Betennelsen påvirker ikke luftblærer seg selv, men bare det omkringliggende vevet.

Årsaker

Betennelsen oppstår fordi kroppen er healing lungene, men den gjør det på en feil måte, noe som er grunnen til at det kalles en autoimmun sykdom. Med vanlig interstitiell pneumonitt, som med idiopatisk lungefibrose, er det ingen bestemt kjent årsak. Legene refererer til dette som idiopatisk. Det er rett og slett betennelse uten en identifiserbar årsak.

Symptomer

Den mest bemerkelsesverdige symptom senkes lungekapasitet. Det er arrdannelse på intersititum og du vil merke problemer med å puste. Du kan også oppleve en tørr hoste, og selv utvide av fingertuppene (dette vil ikke være smertefullt). Symptomer tendens til å oppstå langsomt over tid, og kan føre til høyt blodtrykk, og for å hjerte og åndedrettssvikt.

Diagnose

Uheldigvis er det vanskelig å diagnostisere sykdom fra en rutineundersøkelse. Hvis du opplever disse symptomene kan trenge en blodprøve, brystet x-stråler, eller CT-skanning. I tillegg kan du trenger å teste din lunge funksjon gjennom tester som krever at du blåse i et spirometer. Den tester senking av en gjennomsnittlig lungekapasitet.

Behandling

Behandling vil variere avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Leger ofte foreskrive kortikosteroid, en steroid utformet for å redusere betennelse. Andre immunsystem-undertrykke narkotika vil bli brukt til å redusere betennelse. Selvfølgelig, ikke røyke vil hjelpe å redusere symptomene. I tillegg kan legene gi pasienten oksygenbehandling (lungerehabilitering), som hjelper med daglig puste. Til slutt, kan legen din, i ekstreme omstendigheter utføre en lungetransplantasjon.