Digidexo.com

Hva bør brukes til å vaske ut et åpent sår?

Når du arbeider med åpne sår målet er todelt: å stoppe tapet av blod og for å stabilisere skaden. Etter at du har gjort det, you''ll trenger å hindre smitte ved å vaske ut åpent sår. I forbindelse med denne artikkelen vil vi vurdere alle åpne sår til å være relativt overfladiske og ikke livstruende. Helsepersonell er de eneste kvalifiserte til å behandle store kutt i kjøttet. Nedenfor finner du noen tips om hva du skal bruke til å vaske ut et åpent sår.

Såpe og vann

Mens alle de godkjente flytende løsninger som brukes for å vaske åpne sår inneholder hovedsakelig vann, er det ikke ansett sterilt nok til å bli anvendt medisinsk. Egentlig et åpent sår vasking med vann kan bidra til hurtig blodtap. Når du har brukt direkte press for å stoppe blødningen, spyle med vann kan virke til å tynne blodet, forårsaker den til blødning igjen. Vann sammen med mild såpe vil hjelpe midlertidig til mer profesjonelle midler er tilgjengelige.

Saline Solution

En saltoppløsning (hovedsakelig natriumklorid) medisinsk sett er en vann / saltblanding kan sammenlignes med saltinnholdet i det menneskelige legeme. Fordi mengden en person trenger kan variere, avhengig av kroppsstørrelse, vekt og andre faktorer, er det best administreres av helsepersonell. Saline er effektivt i et åpent sår på grunn av en kvalitet som kalles osmotisk trykk, noe som betyr at saltinnholdet bokstavelig drenerer bakterier av vann, forårsaker bakterier til å dø. Rubbing salt i et sår er en eufemisme, men også sant i at saltinnholdet bidrar til å kjempe mot infeksjoner.

Antibakteriell Cleanser

Mens antibakteriell er en catch-all setning, den medisinske nytten i de fleste produkter som bruker begrepet er knyttet til de antiseptiske kvaliteter. Antiseptiske midler arbeide for å desinfisere og behandle betennelse. Vanlige antiseptiske midler inkluderer alkohol, borsyre og hydrogenperoksyd. Mens du bruker noen av disse kjemikaliene i konsentrert form er skadelig i seg selv, antibakterielle såper og løsningene inneholder utvannet mengder, som trygt kan brukes på et åpent sår. En antibakteriell cleanser - minus dufter og aroma kjemikalier - anbefales fremfor vanlig såpe fordi gasbind-lignende tekstur av salven har viskositeten å hjelpe treg blødning.