Digidexo.com

Høye kortisolnivå og Metabolism

Høye kortisolnivå og Metabolism


Kortisol, ofte kalt "stresshormonet", kommuniserer med kroppens stoffskifte å regulere insulinnivået, blodsukkeret og blodtrykket. I vår høy drevet kultur, mange mennesker lider av en over-overflod av kortisol i blodstrømmen, noe som resulterer i en kronisk og skadelig tilstand av stress på kroppen.

Funksjon

Kortisol, som produseres av binyrene i det endokrine systemet, er det hormonet som er ansvarlig for å initiere og regulere de "fight or flight respons i kroppen. Som en autonom respons overlevelse, er vesentlig utskillelse av kortisol.

Positive og negative effekter

Kortsiktige effekter av høyere nivåer av kortisol er positive, som økt mentale funksjoner, et utbrudd av energi og senket smertefølsomhet. Virkningene av langvarig utskillelse av kortisol, omfatter imidlertid en økning i magefett, nedsatt mental funksjon, en økning i blodtrykket, og en reduksjon i muskelvevet.

Time Frame

Kortisolnivået i kroppen er normalt høyere om morgenen og lavere i den senere del av dagen.

Forebygging

Nøkkelen til forebygging av kronisk høye nivåer av kortisol er å senke generelle stress, slik at kroppen kan slappe av og gå tilbake til en normal tilstand.

Potensielle fordeler

For de enkeltpersoner som forsøker å gå ned i vekt, kunnskap om kortisol og hvordan dette hormonet påvirker metabolismen er avgjørende for vellykket vektreduksjon.