Digidexo.com

Hva er farene ved å bruke mobiltelefoner under kjøring?

Mens omtrent alle har en mobiltelefon i disse dager, betyr det ikke at det er trygt å bruke en mens du kjører. Tvert imot, det faktisk øker risikoen, presentere en helt ny slew av potensielle farer mens på veien. Det er viktig å vurdere farene ved å bruke mobiltelefonen på veien og ta forholdsregler før det er for sent.

Fungerer som en distraksjon fra dine omgivelser

Snakker på telefonen fungerer som en stor distraksjon. Du fokuserer på å holde telefonen mot øret, lytte til samtalen, og håndtere bilen på en gang. Derfor er det forståelig at du er mindre sannsynlig å huske eller identifisere bygninger eller landemerker. Hvis du ikke betaler oppmerksomhet, kan du gå glipp av en sving eller ikke se noe som kommer ut i veien. Dette kan være utrolig farlig.

Fører til mer uvøren og ujevn kjøring

Ifølge MedicalNewsToday.com, har en studie vist at bruk av mobiltelefon fører til mer ujevn kjøring med mindre hastighetskontroll. Med en nedgang i fartskontroll, er det mer sannsynlig å bli dratt over for en billett eller miste kontrollen over kjøretøyet. Også, hvis en annen bil stopper foran deg uten forvarsel, det er en sjanse du kan treffe den.

Texting er en massiv distraksjon

Mens du snakker i mobiltelefonen er en ting, å skrive og sende tekstmeldinger mens du er på veien er noe helt annet. Tekstmeldinger krever mye fokus. Du er ikke bare snakker, du bruker tallene til inngangs bokstaver og konstruere setninger. Ofte, mens tekstil, vil øynene dine la veien å dobbeltsjekke hva du skriver. Dette er farlig, som du kan treffe en fotgjenger, en annen bil, eller noen andre farer i veien.

I noen stater, er det mot loven

Selv om ikke hver stat håndhever en slik regel, er det blitt en økende trend å gjøre bruk av håndholdte mobiltelefoner ulovlig under kjøring. Lovene varierer fra stat til stat, men hvis du er fanget snakker på en håndholdt mobiltelefon mens du kjører i stater som New Jersey, Washington, Connecticut, Oregon, California, eller New York, kan du bli trukket over og billett.

Hva du kan gjøre

Hvis du fortsatt trenger å snakke på telefonen mens du kjører, kan du prøve å investere i et headset. Mens det er mange kablet hodesett tilgjengelig for omtrent hver telefon der ute, se om telefonen er kompatibel med Bluetooth-teknologi, noe som er helt trådløs og hands-free. Også prøve å unngå å tekste alle sammen.

Med fokus nå på veien, og ikke på telefonen, vil du og de andre sjåførene være langt tryggere.