Digidexo.com

Hva er årsakene til smertefull vannlating?

Smertefull vannlating kan være et symptom på flere infeksjoner, inkludert klamydia, gonoré, prostatitt, urinveisinfeksjon (UVI) og vaginitt. De fleste av disse infeksjonene kan lett behandles av legen din med visse antibiotika. For å hindre komplikasjoner fra en langvarig infeksjon, kontakt legen din for videre veiledning og mulig behandling hvis du opplever smertefull vannlating.

Chlamydia

Chlamydia er en vanlig seksuelt overført sykdom (STD) av kjønnsorganene som kanskje ikke har noen symptomer, spesielt i begynnelsen av infeksjonen. Tegn og symptomer på klamydia kan inkludere lavere magesmerter, smertefull vannlating, utflod fra skjeden eller penis, smerte i testiklene hos menn og smertefullt samleie for kvinner.

Gonoré

Gonoré er en kjønnssykdom som rammer halsen, endetarm og røret som fører urinen ut av kroppen fra blæren (urinrøret) for kvinner og menn. Gonoré kan også infisere livmorhalsen i en kvinne. Tegn og symptomer, vil variere avhengig av plasseringen infisert.

Symptomer på gonoré infiserer en manns urinrøret inkluderer hevelse eller smerter i en testikkel, smertefull vannlating og pussaktig utflod fra tuppen av penis. Tegn på gonoré infeksjon i kvinnens livmorhals eller urinrøret kan inkludere smertefull vannlating, økt utflod, magesmerter, bekkensmerter og vaginal blødning mellom perioder.

Prostatitt

Prostatitt er en infeksjon i prostata. Prostatakjertelen er en mannlig organ som er under blæren, og omgir urinrøret. Tegn og symptomer på prostatitt kan inkludere smerte eller brenning med vannlating, smertefulle utløsninger, problemer med vannlating, ubehag eller smerte i penis eller testikler, hyppig vannlating, presserende behov for å urinere, smerter mellom endetarm og penis og smerte i lysken, magen eller nedre del av ryggen. Andre symptomer kan være frysninger, kvalme, oppkast og høy feber.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) kan være en infeksjon i noen del av urinveiene, som består av urinrør, blære, urinlederne og nyrer. Tegn og symptomer på en UTI kan inneholde blod i urinen, skyet urin, illeluktende urin, hyppig vannlating av små mengder, konsekvent sterk trang til å urinere og en brennende eller smertefull følelse med vannlating.

Hvis infeksjonen er i nyrene (akutt pyelonefritt) flere bivirkninger kan være kvalme, oppkast, høy feber, frysninger og øvre rygg eller side smerte. Hvis infeksjonen påvirker blæren (blærekatarr), kan bivirkninger også inkludere bekken press, lavgradig feber og lavere abdominal ubehag.

Vaginitis

Vaginitt er en vaginal infeksjon. De fire vanligste typene av vaginitis er bakteriell vaginose, soppinfeksjon, trichomoniasis og atrofisk vaginitt. Bakteriell vaginose er forårsaket av en forandring i balansen av vaginal bakterier. Gjær infeksjoner er forårsaket av et sopp. Trichomoniasis er en STD forårsaket av en parasitt. Atrofisk vaginitt er på grunn av de naturlige endringer i vagina etter menopause, som forårsaker tynnere og tørrere vaginalt vev som kan føre til smerter, svie eller kløe.

Symptomer på vaginitt kan inkludere smertefull vannlating, smertefulle samleier, vaginal irritasjon eller kløe, lys vaginal blødning og en endring i mengden, lukt eller farge på utflod fra skjeden. Bakteriell vaginose kan også føre til en grå-hvit utflod med en fishlike lukt. Gjær infeksjoner kan i tillegg føre til en tykk, hvit utflod som ligner cottage cheese. Et annet symptom på trichomoniasis kan være en gulgrønn utflod som kan vises skummende.