Digidexo.com

Hvordan Heal Torn Wrist Brusk

En rift i brusken i håndleddet er en vanlig foreteelse, spesielt hvis du er fysisk aktiv, engasjere seg i repeterende bevegelser som involverer håndleddet eller delta i friidrett. Mens smertefullt, kan en tåre av håndleddet brusk bli helbredet gjennom hvile og riktig pleie.

Bruksanvisning

Behandling

Hvil håndleddet. Hviler den skadde håndleddet er viktig hvis du vil at skader leges raskt og riktig. Unngå sportslige aktiviteter og handlinger som kan re-forverre skaden.

is skaden. Bruk is innpakket i et håndkle eller et annet tøystykke til skaden i 15 til 20 minutter minst tre ganger per dag. Glasur det berørte området vil bidra til å redusere hevelse og gir mulighet for skikkelig blodsirkulasjon.

Ta en anti-inflammatorisk narkotika. Jevnlig tar et NSAID som ibuprofen eller naproxen vil redusere smerte og hevelse på håndterbart nivå, forebygge betennelse rundt rive og sikre forsvarlig blodstrøm.

Bruk en håndleddet spenne. En spenne spesielt beregnet for å holde håndleddet i stedet vil sikre at skaden ikke blir forverret gjennom re-forverring. Den holder også håndleddet i riktig posisjon slik at det kan gro riktig. En elastisk komprimering bandasje kan også bli pakket rundt håndleddet og tjene samme formål. Sørg for at bandasjen er stramt nok til å holde håndleddet fast på plass, men ikke så stramt som å begrense blodstrømmen.

Utfør håndleddet-styrke øvelser. Legen din kan foreslå øvelser som vil styrke håndleddet og hjelpe gjenvinne sin fulle omfanget av bevegelse. Strekk håndleddet sakte for å unngå smerter under øvelser.

Tips og advarsler

  • Gå til legen din for å diagnostisere alvorlighetsgraden av skaden og riktig handling for ditt tilfelle. Denne informasjonen skal ikke erstattes av faglige råd.