Digidexo.com

Tegn og symptomer på begynnende diabetes

Personer med diabetes har problemer med å opprettholde og regulere blodsukkeret nivå, vanligvis fordi bukspyttkjertelen ikke produserer nok av hormonet insulin. Det er to typer av diabetes. Type 1 diabetes, også kalt juvenil diabetes, er vanligvis diagnostisert hos barn og ungdom. Type 2 diabetes, som er noen ganger referert til som voksen angrep diabetes, er oftest knyttet til en usunn livsstil og er i stor grad forebygges. Type 2 diabetes oftest utvikler hos voksne; men som fedme har økt hos barn, har Type 2 diabetes blitt mer utbredt i denne demografiske, ifølge American Academy of Pediatrics.

Økt sult og tørst

Mennesker som utvikler diabetes kan legge merke til at de er mer sulten og tørst enn vanlig. I noen tilfeller, sultfølelse er konstant, til tross for å spise regelmessig. Økt væskeinntak bidrar også til hyppigere vannlating hos mennesker utvikler diabetes. Til tross for økt sult og tørst, mange mennesker med diabetes også begynne å gå ned i vekt. Disse symptomene utvikle seg som kroppen reagerer på høyt blodsukker, som kalles en tilstand hyperglykemi.

Infeksjoner

Et annet tegn på begynnende diabetes er mer hyppige infeksjoner, for eksempel hud eller urinveisinfeksjoner. Personer som har diabetes kan også legge merke til at sår og hud skrubbsår leges mye saktere enn normalt. Dette skjer fordi høyt blodsukkernivå kan undertrykke immunsystemet.

Fatigue

Uforklarlig tretthet, svakhet eller utmattelse kan også være tegn på begynnende diabetes. Økt tretthet er kroppens reaksjon på overskytende glukose i blodet. Men, tretthet og svakhet er også tegn til mange andre medisinske tilstander, så dette symptomet kan bli oversett i en innledende vurdering.

Vision endringer

Noen mennesker som har utviklet diabetes kan også legge merke til endringer i deres visjon, for eksempel doble eller tåkesyn. Endringer i synet utvikle seg når blodsukkernivået er for høye nivåer, og nevrologisk funksjon kan bli svekket.

Diabetisk ketoacidose

Ofte kan en person utvikle diabetes uten å merke noen tegn eller symptomer. I noen tilfeller kan den første merkbare tegn på diabetes være når en tilstand som kalles ketoacidose utvikler seg. Ketoacidose er forårsaket av ekstreme nivåer av blodsukker. Symptomer inkluderer magesmerter, kvalme, oppkast, rask og overfladisk pust, en blussende utseende, en fruktig luktende lukt på pusten, tørr hud og munntørrhet.