Digidexo.com

Behandlinger for Tennis Elbow

Tennis albue er en tilstand som rammer tennisspillere og ikke-tennisspillere alike. De som lider tennisalbue vanligvis er middelaldrende og har aktiviteter som krever brede og sterke bevegelser med albuen. Slike aktiviteter kan være idretter som tennis, andre ballsporter, samt fekting eller kaster. Mens mange som lider av tennisalbue anta at den eneste måten å lindre symptomene er å stoppe aktiviteten skaper problemet, det finnes behandlinger som vil redusere smerte, hevelse og skade på albuen.

Anatomisk Tilstand

Tennis albue er en tilstand som er degenerative betyr det blir verre over tid. Det er medisinske betegnelsen er lateral epikondylitt, noe som betyr en betennelse i lateral prominence av albuen kalt epicondyle. Disse sener forankre musklene som strekker håndleddet. Tilstanden er vanligvis ikke et resultat av en traumatisk skade, men i stedet et resultat av kronisk overbelastning og ofte dårlige formen skaper gjentatt belastning på sener forårsaker smerte. Symptomene er en brennende følelse i den ytre (lateral) område av albuen med smerter økende over tid, spesielt når du trenger å gripe et objekt.

Behandling - Support

Som med en hvilken som helst skade, er det første målet for å lindre smerte og redusere sannsynligheten for å forlenge skade. Dette gjøres i tennis albue skader med en spenne som kalles en motkraft spenne. Dette er en ortotiske som kan brukes i forbindelse med håndleddet delinger for å lindre stress på sener mens de gjør aktiviteten. Selv når symptomene avtar, kan de som lider av tennisalbue fortsette å bruke støtten som forebyggende tiltak mot fakkel-ups.

Behandling - Rest

Siden det er betennelse til senen, glasur skjøten etter aktiviteten bør utnyttes. Dette sammen med god hvile vil hjelpe enda en degenerativ tilstand gjenoppbygge fibre for å helbrede. Problemet med sener og kroniske skader er at blodstrømmen til sene er begrenset som betyr at det er begrenset mulighet for næringsstoffer for å bli brakt til området for å helbrede. Ved å fortsette å bruke albuen uten ekstra støtte eller korrigere den formen som skaper skaden, er pasienten slik at skade oppstår på en raskere hastighet enn den kan helbrede. Hvil fulgt av støtte og endringer i swing skjemaet kan føre til en full gjenoppretting.

Behandling - Styrke og Fleksibilitet

Fysioterapeuter fokuserer ikke på healing tennisalbue, men å styrke musklene som omgir leddet til å gi den ekstra støtte. Men dette er en fin linje mellom å lage felles mindre fleksibel og dermed øke sjansene for en tåre i en allerede betent sene. Lider av tennisalbue kan styrke sine flexor og extensor musklene i underarmen, deres biceps og triceps i overarmen. Strekker inkluderer trekke håndleddet nedover og oppover med armen fullt utvidet til å strekke alle musklene i underarmen.

Behandling - Kirurgi

I ekstreme tilfeller der smerten er invalidiserende og er ikke responderer på ikke-kirurgiske behandlinger, kan kirurgi utføres av en ortopedisk kirurg. Denne fremgangsmåten fjerner sykt senevev og reattaches sunt senevev på beinet. Dette kan nå gjøres effektivt med artroskopisk kirurgi som er mindre invasiv enn tradisjonelle kirurgiske metoder.