Digidexo.com

Botemidler for Isjias

Isjias refererer til en tilstand assosiert med smerte fra hoftenerveskader. Isjias omfatter en rekke forskjellige symptomer. Noen mennesker opplever kroniske smerter eller stikkende smerter i nedre rygg, hofter, ben og knær. Personer med isjias kan oppleve prikking eller nummenhet i nedre ekstremiteter, og i noen sjeldne tilfeller kan ha vanskeligheter med å gå. Behandlinger inkluderer hvile og fysioterapi, medikamentell behandling og kirurgi i sjeldne tilfeller.

Fysioterapi og Rest

En av de mest vanlige og effektive botemidler for Isjias er å bare hvile og la hoftenervene å komme seg. Når skaden først skjer, eller når de Isjias symptomene begynner, er det best til is isjiasnerven. Du kan også periodisk is nerve gjennom hele utvinning perioden. Du bør hvile og avstå fra å gjøre omfattende sportslige aktiviteter, og i de fleste tilfeller en lege vil foreskrive et bestemt sett av fysioterapi øvelser. Disse øvelsene kan omfatte strekke piriformis muskelen, eller andre lavere tilbake øvelser og aktiviteter. En støtteinnretning kan også brukes så lenge hoftenervene er utvinne.

Drug Treatment

Smertestillende er vanligvis tilbys som et behandlingsalternativ for å administrere Isjias symptomer i løpet av hvile og restitusjon. Reseptfrie smertestillende (over the counter smertestillende som Paracet og andre ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som kalles NSAIDs) bør prøves først. Hvis disse smertestillende ikke lindre symptomer, kan leger foreskrive sterkere smertestillende, inkludert karbamazepin, fenytoin og trisykliske antidepressiva.

I enkelte alvorlige tilfeller, eller når fysioterapi og hvile ikke løser isjias, medikamentell behandling for å behandle nerveskader er vanligvis neste trinn i behandlingsprosessen. Dette kan inkludere steroidinjeksjoner til isjiasnerven.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis den siste utvei for behandling. Kirurgi kan reparere gled disker eller press blir plassert på isjiasnerven. En prosedyre som kalles spinalfusjon, som smelter ryggvirvlene av ryggraden, kan også bli anbefalt å avlaste trykket og stabilisere ryggraden.