Digidexo.com

Anfall Symptomer

Anfall Symptomer


Et anfall oppstår på grunn av en bølge av elektrisk aktivitet i hjernen (bildet viser nevroner skyte i hjernen). Det kan påvirke deler av hjernen eller alle av hjernen, og det kan vare fra noen få sekunder til flere minutter. Hvis en person opplever to eller flere anfall, er hun diagnosen epilepsi. Det finnes flere forskjellige typer anfall, og symptomene varierer fra knapt merkbart for eksempel leppe smacking til tap av bevissthet. Anfall har vanligvis begynner (varselskilt), midten og slutten (post-anfall) symptomer.

Typer

Beslag er klassifisert i typer basert på hvilken del og hvor mye av hjernen er involvert. En generalisert anfall påvirker begge sider av hjernen. Både grand mal, den vanligste typen anfall, og petite mal anfall er generaliserte anfall. Den andre typen er en delvis anfall som påvirker bare den ene side av hjernen. Denne typen er videre brutt ned til enkle partielle anfall, noe som betyr at pasienten ikke mister bevisstheten, og komplekse partielle anfall hvor bevisstheten er tapt. Den tredje typen anfall er en ikke-epileptiske anfall at selv tilsynelatende det samme som andre beslag, ikke er forårsaket av en elektrisk forstyrrelse i hjernen. Den fjerde klassifiseringen er anfall epilepticus, som er en betingelse for kontinuerlig anfall aktivitet.

Tidlige symptomer

Advarsel tegn på en forestående anfall kan innebære sansene slik som endring i lukt, enkelte smaker, ulike lyder, uskarpt syn og kriblende følelser. Fysiske tidlige symptomer er svimmelhet, ørhet, kvalme, nummenhet og hodepine. En person i ferd med å oppleve et anfall kan føle frykt eller panikk eller kan ha en følelse av ro og fagre.

Symptomer Under

Symptomene under et anfall kan variere sterkt. Følgende symptomer er ofte oppleves: problemer med å snakke, sikling, tunge biting, svelge, leppe smacking, risting, kramper, skjelvinger, hånd vinket, øyelokk flagrende, øynene rulle opp, falle ned, manglende evne til å flytte, stirrende, stivne, pustevansker, svetting, inkontinens og hjerte racing. Pasienten vil vanligvis føler panikk eller forvirring og kan miste bevisstheten eller har en ut-av-kroppen-følelse.

Post-anfall Symptomer

Når selve anfallet er over, vil pasienten ha dvelende symptomer som hodepine, kvalme, smerter, tørste, svakhet, problemer med å snakke og utmattelse. Pasienter kan ha blåmerker eller skader påført fra beslaget episode. De vil ofte føle seg forvirret, deprimert eller skamfull. Mange pasienter vil ikke huske beslaget, som legger til følelsen av forvirring.

Årsaker

Årsaken til alle beslag er unormal elektrisk utladning i hjernen; imidlertid er den underliggende årsaken til denne elektriske aktivitet ikke alltid kjent. Barn som opplever anfall kan ha blitt født med en struktur defekt i hjernen. Hodeskader er en vanlig årsak, spesielt når unge voksne begynner å få anfall. Andre årsaker inkluderer slag, tumorer og degenerative tilstander slik som Alzheimers sykdom.