Digidexo.com

Hvordan erstatte manglende tenner

Hvordan erstatte manglende tenner


En vakker, sunn smil er tilgjengelig for alle. Ikke la manglende tenner ødelegge din selvtillit eller helse. Kosmetisk dental prosedyre som gjør det mulig å erstatte en manglende tann. Det er mange grunner til at folk mister tenner: aldring, tannkjøttsykdommer, ulykker eller helseproblemer kan forårsake tennene til å løsne og falle ut. Det er viktig å erstatte en manglende tenner så snart som mulig for å unngå resten av tennene skiftende eller lener seg for å fylle rommet. En tann lener seg mot en annen for stabilitet og støtte. Her er noen alternativer for å erstatte manglende tenner.

Bruksanvisning

•  Sett en enkelt manglende tann med et tannimplantat.

Tannimplantater erstatte en manglende tann og føler meg veldig naturlig. Implantater, hvis tatt vare på riktig måte, vil vare livet ut. Pasienter som bare trenger å erstatte en tann ville ha nytte av et implantat. Den estimerte kostnaden for implantater er mellom $ 1000 og $ 1500 per tann. Hvis mer enn en tann manglet, ville et annet alternativ være mer hensiktsmessig.

Bridge the Gap.

En tannbro erstatter flere manglende tenner i det samme området. Bridges er et godt alternativ når flere tenner må erstatte foran munnen. Broer er stabile fordi de ankre til tennene på hver side av spalten og er fast. Ligner på et implantat, de ser ut og føles som dine egne tenner. De beregnede kostnadene for en bro er mellom $ 1500 og $ 6000.

Få en delvis eller full protese.

Proteser og partielle proteser er et alternativ når mange tenner må erstatte. En delvis passer sikkert i munnen og har metallkroker som passer rundt forankringstenner for å holde dem på plass. Partials erstatte øverste eller nederste tennene. I motsetning til implantater eller en bro, er en delvis flyttbar.

En full protese erstatter alle tennene. Dette alternativet er hensiktsmessig når pasienten må ha alle hans eller hennes tenner fjernet på grunn av avansert periodontal sykdom som ødelegger tennene og omliggende vev. De beregnede kostnadene for denne prosedyren er $ 600 til $ 1000 per protese.

Hint

  • Tannlegen kan hjelpe deg å avgjøre hvilket alternativ som er best for deg. Vanlige tannlege besøk holde tennene friske og forebygge sykdom.
  • Gå til tannlegen med en gang hvis tannkjøttet er rødt, hovent eller blødning, da dette kan være en indikasjon på infeksjon.