Digidexo.com

Rosacea & Treatment

Rosacea er en dermatologiske, eller hud tilstand, som hovedsakelig rammer ansiktet. Den består av vedvarende rødhet og rødme i huden, røde nupper og svie, tørr hud, og hevelse, ifølge National Rosacea Society. Det kan ikke kureres, men du kan behandle og styre den med ulike alternativer.

Antibiotika

Antibiotika bidra til å redusere rødhet og betennelse forbundet med rosacea, samt rødhet med kviser, ifølge International Rosacea Foundation. Du kan ta antibiotika muntlig, eller bruke dem lokalt. Oral medisin hjelper drepe bakterier i porene i huden, og aktuelle medikamenter dreper eventuelle bakterier på huden din.

Livsstilsfaktorer

Det er noen livsstilsendringer du kan gjøre for å bidra til å redusere graden av rosacea. Stressreduksjon, unngå koffein og alkohol, ikke å ta varme bad eller dusjer, og redusere soleksponering alle kan redusere alvorlighetsgraden av rosacea.

Aktuelt steroider

Steroid, eller kortison, kremer bidra til å redusere betennelse, kløe og svie på huden din. Disse kremene ikke kurere rosacea, men bidra til å lindre bivirkninger som kløe og tørr hud.

Reseptfrie Treatment

Det finnes mange forskjellige typer hudpleieprodukter du kan bruke, men personer med rosacea har en tendens til å ha sensitiv hud. Ikke bruk produkter som inneholder retinol, alkohol, benzoylperoksid, og vitaminene A eller C, ifølge International Rosacea Foundation.

Berømte Ties

Tidligere president Bill Clinton, Prinsesse Diana og kunstneren Rembrandt alle har blitt berørt av rosacea.