Digidexo.com

Ulike stadier av schizofreni

Schizofreni er en sykdom som ikke har noen kur. Medisiner er i dag en av de eneste måter å behandle sykdommen. Som en pasient begynner prosessen for medikering av sykdommen, vil han gjennomgå en serie av gjentatte trinn som medisin begynner å ha en innvirkning.

Betydning

Personer med schizofreni kan presentere bare milde symptomer og oppleve mer alvorlige symptomer som oppstår en eller to ganger i løpet av sin levetid. Fremdeles andre mennesker eksisterer på den andre ytterligheten, og kan oppleve alvorlige, livs ødeleggende symptomer på en jevnlig basis. Hvor alvorlig hennes liv påvirkes avhenger av hvilket stadium personen er i.

Akutt Episode

En akutt episode av schizofreni kan oppstå plutselig eller over i løpet av flere måneder. Den er preget av en periode med intense psykotiske symptomer, som kan inkludere å høre stemmer og ha levende hallusinasjoner av følelser av paranoia.

Stabilisering

Når en pasient søker hjelp og begynner å medisinere sin schizofreni, en periode med stabilisering setter inn. Pasienten kan likevel synes å være lider av psykotiske symptomer, men disse symptomene er mindre alvorlig enn i den akutte fasen scenen.

Vedlikeholdsfase

Mellom akutte episoder, gjennomgår pasienten en periode hvor hennes mer alvorlige symptomer er kontrollert av medisiner, men noen mindre symptomer kan forbli.

Betraktninger

Uavhengig av medisiner en pasient tar, har han fortsatt schizofreni. Mens det finnes forskjellige stadier i sykdommen, er de ikke iboende lineære og er faktisk mer sirkulær. Pasienter kan utvikle resistens mot sine medisiner eller medisiner kan bare være selektivt effektive skyldes fysiologiske eller miljømessige faktorer.